≫ 

"Imamo još 300 slobodnih mesta na budžetu": Jedan univerzitet pozvao buduće brucoše da se upišu kod njih

Iz Kosovske Mitrovice uputili su poziv brucošima iz centralne Srbije da upišu fakultete u tom gradu

  • 0
Studenti, indeks Foto-ilustracija: Shutterstock

Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, iako je počela nova nastavna godina, pozvao je brucoše iz centralne Srbije koji su položili prijemni ispit, a zbog prekobrojnosti ne mogu da upišu fakultete na kojima su se prijavili, da to učine na nekom od fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Na sednici je rektorski kolegijum Univerziteta usvojio zaključak o priznavanju položenih prijemnih ispita na drugim univerzitetima u centralnoj Srbiji kao uslovu za upis na prvu godinu na nekom od studijskih programa Univerziteta u Mitrovici, na kojima su ostala slobodna mesta na budžetu i samofinansiranju, javlja RTS.

Rektor Univerziteta u Mitrovici Nebojša Arsić rekao je da mesta ima na devet fakulteta.

Medicinski fakultet je jedini koji nema slobodnih budžetskih mesta za nove studente, rekao je Arsić i dodao da je ostalo jedno slobodno mesto na Stomatološkom fakultetu.

- Dovoljno je da studenti koji su položili prijemni ispit donesu potvrdu sa svojih fakulteta da su položili prijemni, da su prešli prag potreban za upis i mi ćemo im ovde omogućiti da se upišu - rekao je Arsić.

Prema njegovim rečima, ukupno je slobodno 300 budžetskih mesta, a sve informacije se mogu naći na sajtu fakulteta.

Arsić je rekao da studenti koji upišu fakultet mogu da računaju na solidne uslove i dobar smeštaj.

Što se tiče studentskih domova, oni su raspoređeni za brucoše, ali mesta ima za studente na višim godinama.

Prištinski univerzitet sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici radi po principu kampusa, većina fakulteta je koncentrisana na malom prostoru, rekao je Arsić.

Na deset fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici akreditovan je 101 studijski program.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA