≫ 

"Ja sam upravnica zgrade, a poslednju ste me obišli": Za četiri dana popisano 880.000, stigle i prve žalbe

Građani besplatnim pozivom Popisnog info centra na broj 0800 444 005 mogu da dobiju sve potrebne informacije

  • 3
Popis stanovnika

Foto: RZS, Shutterstock

Pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku Petar Korović, izjavio je danas da je u Srbiji za prva četiri dana popisa stanovništva popisano 880.000 građana.

Popisivači su dobro obučeni, spremno su izašli na teren u subotu i zato mogu da kažem da posao protiče bez ikakvih problema na terenu, rekao je Korović u emisiji "Kec na jedanaest" televizije K1. On je naveo da građani besplatnim pozivom Popisnog info centra na broj 0800 444 005 mogu da dobiju sve potrebne informacije i upute eventualne sugestije.

Starija sugrađanka koja je uvređena i misli da popisivač nije uradio posao kako treba, javila se juče jer je u zgradi sa dvadesetak stanova popisivač kod nje došao poslednje, a ona se prva uselila, a uz to je i upravnik zgrade, naveo je Korović slučaj sa terena.

Rekao je da je slučaj rešen na taj način što je nju popisao šef popisivača, jer ona nije želela da to uradi popisivač koji je kod nje došao poslednji.

- Nama je jako važno da mi popišemo svakog građanina. Da li će to da se desi u njegovoj sobi, u dnevnom boravku, u hodniku, ili ispred stana, u dvorištu kuće, zaista je manje bitno - istakao je Korović.

On je naglasio da je spisak pitanja isti kao što je bio na popisu stanovnika 2011. godine, ali da je dodato pitanje o muškom fertilitetu da bi se istražio taj podatak i samim tim uticalo na natalitet. Popis stanovništva u Srbiji počeo je 1. otktobra, i do 1. novembra će više od 20.000 popisivača posetiti svako domaćinstvo u našoj zemlji.

Popis stanovništva radi se na 10 godina, a sprovodi se da bi se utvrdio tačan broj građana i njihovih potreba, što kasnije služi kao osnova za planiranje socijalne i ekonomske politike države.

Video: Popis stanovništva od 1. oktobra, sada učestvuju i Albanci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    6. oktobar 2022 | 09:16

    Čitam ovo o popisu, pa se pitam.. Juče čujem na vestima da je Albancima (Bujanovac, Preševo...) čak i sugersiano da prijave i svoje koji su u inostranstvu.. Meni je, na moje pitanje, treba li dete (mada nije dete) da prijavim, a u inostranstvu je - na radu, da upišem, rečeno: NE!! Zaista mi nije jasno (a postoji rubrika "Članovi domaćinstva, pisutan, ne inostranstvo, razlog"...

  • Evo I nemci su najavili popis imovine

    5. oktobar 2022 | 16:40

    Oporezovace jos vise a istocne nemce najvise vadi se drzava preko naroda daje ti tristo euro za struju a onda ti od ije od toga 50 Euro za porez kapitalizam je postao fasizam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA