≫ 

Predivan gest osmaka Andreja: Našao 5.000 dinara umotanih u račun za struju, pa pojurio u školu po pomoć

Porodica, na čija vrata su pokucali, je bila veoma ljubazna i zahvalna

  • 6
Nova Varoš, Andrej, Đaci

Foto: L.D.

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Živko Ljujić" u Novoj Varoši Andrej Lapčević učinio je jedno plemenito delo koje je izazvalo pravo divljenje njegovih sugrađana.

Naime, Andrej je za vreme velikog odmra, nedaleko od prodavnice u kojoj je kupovao užinu, naišao na novac umotan u račun za struju. U zamotanom papiru je bilo 5.000 dinara.

Budući da je bio u društvu svojih školskih drugara, mišljenja prisutnih su bila podeljena, da li da potraži vlasnika ili da novac zadrži za sebe?

Andrej je ipak odlučio da novac vrati vlasniku. U društvu svog druga Petra Milanovića, otišao je kod školskog pedagoga. Od nje su dobili podršku i zajedno krenuli u potragu za vlasnikom.

Uz pomoć prolaznika, uspeli su da nađu kuću vlasnika novca. Porodica, na čija vrata su pokucali, je bila veoma ljubazna i zahvalna. Ispričali su da je unuka, koja je pošla da uplati račun, već videla da je izgubila novac i sa velikom sekiraciom je krenula da ga traži.

Odmah su je pozvali i saopštili joj radosnu vest - da je novac pronađen.

Sve se lepo završilo. Dečaci su dobili zasluženi procenat od nađenog novca.

Ova plemenita priča iz Nove Varoši "ugledala je svetlost dana" zahvaljujući Zejneb Turkmanović i Nikolina Grbić, delegirane kao članovi slobodne nastavne aktivnosti čija je tema Medijska pismenost.

Video: Radnik Parking servisa pronašao i vratio novac

(Telegraf.rs/L.D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA