≫ 

Ne postoji nijedan razlog da ne dođe do novog talasa korona virusa

Trenutna situacija u Srbiji sa virusom korona je nepovoljna, kaže direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović

  • 5
Vladimir Petrović, epidemilog Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović ocenio je da je trenutna situacija u Srbiji sa virusom korona nepovoljna i da se može očekivati njegov novi talas.

- Nalazimo se na silaznom kraku letnjeg talasa korone i nismo u potpunosti izašli iz njega. Ukoliko dođe do novog talasa u toku jeseni, on će se samo nadovezati na taj. Ne postoji nijedan razlog da do novog talasa oboljevanja od korone ne dođe -  rekao je Petrović za današnju Politiku.

On je naveo da "ljudi više borave u zatvorenom prostoru i međusobno su u bliskom kontaktu, pa se virus brže prenosi sa jedne na drugu osobu".

- To dovodi do više stope oboljevanja, što vodi ka pojavi epidemijskog talasa. Došlo je do zamora i zasićenosti kod ljudi, pa su se svi malo više opustili - upozorio je Petrović.

Uskoro opširnije...

Video: Kon: Situacija sa koronom nikada nije bila povoljnija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    7. oktobar 2022 | 09:50

    Ne nego cemo svake jeseni i zime da se zatvarmo u sobe i da ne mrdamo nigde. Dosta bre vise...

  • ....

    7. oktobar 2022 | 09:16

    Normalno da su se opustili, tako i treba. Dosadni ste

  • Miodrag

    7. oktobar 2022 | 09:37

    Ne postoji nijedan razlog da do novog talasa dođe. Mnogi su imuni jer su prelažali koronu, drugi su više puta vakcinisani, hronični bolesnici koji nisu vakcinisani iz zdravstvenih razloga nose maske...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA