Mala Minja napunila 3 godine: Slavljenica uz drugare i tortu proslavila rođendan

Šarmantna Minja sa rođendanskom roze kapicom i crtežima na licu obeležila je ovaj radosni dan kojem se veseli svaki dom u Srbiji

  • 2
Minja Matić rođendan Foto: Privatna arhiva

Malena Minja Matić koja je, iako tek kročila u život, za isti izvojevala tešku bitku u kojoj je učestvovala cela Srbija, danas je napunila tri godine.

Ova hrabra devojčica oduvala je svećicu sa brojem tri koja se nalazila na roze - beloj torti na kojoj je pisalo njeno ime i koju su krasili junaci njenih omiljenih crtanih filmova, među kojima su Maša i meda, Pepa prase i Sunđer Bob.

Minja Matić rođendan Foto: Privatna arhiva

Šarmantna Minja sa rođendanskom roze kapicom i crtežima na licu obeležila je ovaj radosni dan kojem se veseli svaki dom u Srbiji.

Iznenađenje su joj pripremili i u centru za rehabilitaciju u koji ide Minja. Njeni drugari, među kojima je i Gavrilo Đurđević, pevali su joj pesmicu dok je ona tapšala.

Podsetimo, nakon što je novac prikupljen, Minja je provela sedam meseci na lečenju u Los Anđelesu. Kući se vratila prošlog meseca.

Minja je tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Zahvaljuću humanim ljudima, sredstva za najskuplji lek su pribavljena i Minja je poslata na lečenje.

Sedam meseci provela je u Los Anđelesu, a kući se vratila prošlog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    7. oktobar 2022 | 21:20

    Srecan rodjendan duso lepa slavila jos 1000 godina ❤️❤️🥰❤️🥰

  • Jeca

    7. oktobar 2022 | 20:37

    Sreco mala,zivela jos dugo,Srbijo svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA