≫ 

Na Kosovo su stigle rode - ne jedna, nego sedam! Ponosne mame za Telegraf: Spokojne smo ovde gde su nam koreni

Portala Telegraf.rs čestita ponosnim roditeljima, i želimo vam još puno dece, jer su deca naše najveće bogatstvo

  • 7
bebe kosovo Foto: Privatna arhiva, Nikola Anđić, Shutterstock

Vest koju u Srbiji ne čujemo tako često, nedavno je odjeknula Kosovom i Metohijom. U poslednja dva dana tamo je rođen rekordan broj beba.

Mame i novorođenčad su odlično, a ova vest je ulepšala dan svima koji žive na KiM. Ukupno je rođeno sedam beba u porodilištu u Pasjanu a porodice će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nagraditi sa po 10.000 dinara.

Majke, iako su još u bolnici, bile su raspoložene da za Telegraf.rs ispričaju kako se osećaju, kao i njihovo iskustvo iz bolnice.

Aleksandra Stojanović (29) iz Manišnice na svet svet donela ćerkicu Dariju. I dok je drži tik uz svoj obraz, ne može da sakrije najveću sreću koja se na ovom svetu može osetiti. 

"Jako sam zadovoljna kako je sve proteklo, doktori i sestre su divni. Ovo mi je drugo dete, tačnije druga ćerka. Zadovoljna sam kompletnim iskustvom", kaže nam.

Što se tiče života na Kosovu i Metohiji, nije baš onako kako, recimo, mnogi u Beogradu ili Novom Sadu zamišljaju. Aleksandra je spokojna što živi tamo gde su joj i koreni. 

- Ovde je mirno i lepo živimo, ne mogu ništa loše da kažem - priča nam Aleksandra.

Milena Milenković iz Gnjilana ima 32 godine i već četvoro dece. Njen dom je bogat sa tri ćerke i sinom.

"Ne znam šta bih vam rekla, super se osećam. Rodila sam četvrto dete, tačnije ćerku, a imam sina i još dve ćerke. Beba je teška 3.940 i dugačka 58cm. Doktori i sestre su divni, a mi smo presrećni. Ovde je život jako lep, zato sam se i odlučila na to da rodim i četvrto dete, dece nikad dosta", kaže ponosna majka.

Nijedna nema dilemu da je njihova budućnost upravo na KiM.

Biljana Stamenković (30) iz Kosovske Kamenice ostvarila se po prvi put u ulozi majke.

"Beba i ja samo super, ona je teška 3.200, dugačka 58 i presrećna sam. Ovo mi je prva beba, a porođaj je prošao sjajno. Svi su ovde odlični, i doktori i sestre. Nemam nikakvu zamerku, presrećna sam, a što se tiče života ovde, ništa ne bih menjala", kaže nam Biljana kroz osmeh.

Portal Telegraf.rs čestita ponosnim roditeljima, i želimo vam još puno dece, jer su deca naše najveće bogatstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čupo

    11. novembar 2022 | 22:35

    Bravo i neka je sa srećom!

  • 😊

    11. novembar 2022 | 23:01

    Dobrodošle bebice!!! I srećne bile 👶

  • Oterace ih kad tad.

    11. novembar 2022 | 22:57

    Nista me ovo ne raduje. Trebali smo imati 5 miliona srba, nemamo ni za mesnu zajednicu. Zali boze koliko zivota izgubljeno zbog te proklete teritorije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA