≫ 

Ekskluzivne fotografije potrage za panterom: Inspektor sa terena za Telegraf.rs objašnjava akciju

Poslednji put crni panter je viđen u Banji Junaković

  • 42
Kako se traži se panter Apatin Foto: Pokrajinska šumarsko lovna inspekcija, Pixabay

Akcija u okviru koje se traga za crnim panterom, koji je poslednji put viđen u Banji Junaković, trenutno je obustavljena a nastavlja se odmah sutra, saznaje Telegraf.rs. Kako za naš portal objašnjava Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zastitu životne sredine, koji je ceo dan na terenu i traga za panterom sa kolegama, potraga je sada obustavljena zbog guste magle a nastavlja se sutra, i biće tako sve dok se životinja ne locira i uhvati. 

On je za Telegraf.rs ispričao da su Banju Junaković pregledali dronom, sa termalnom kamerom, ali da nije uočeno ništa nalik panteru. Odmah je naveo i da su netačne informacije da panter uhvaćen, pa čak i ubijen.

"Počela je magla da se spušta i više nije toliko bezbedno. Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili sa dronom. Uočili smo razne druge vrste životinja - ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još uvek nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini", kaže Nemanja Ivanović za naš portal.

Kaže da od nedelje, osim novinarskih natpisa i dva svedočenja građana, do danas u 13 časova, nisu imali nijednu indiciju koja bi bila ozbiljnija.

" Čim je došao do mene snimak iz Banje Junaković pokrenuo sam i "Vode Vojvodine" i "Vojvodina šume", i veterinare Zoo vrta Palić, da probamo da napravimo akciju uspavljivanja i da tu životinju nekako imobilizujemo i sklonimo je na bezbedno, da umirimo građanstvo. Nažalost, nismo uspeli noćas. Nastavljamo sutra, prekosutra, pa sve nadalje, svakog dana bićemo prisutni na terenu dok nešto ne rešimo. Ono što nam zadaje velike probleme jeste to što je ova teritorija slična onoj  koja bi bila njegova autohtona, sa vegeetacijom, izobiljem divljači. I,  kratak je dan a on prirodnih neprijatelja ovde nema. A, real njegovog kretanja je veliki. U ovom momentu magla je pala i mi prekidamo akciju. Spuštamo dron - objašnjava Ivanović.

Dron je sa termalnom kamerom, a dobili su ga od JP "Vode Vojvodine".

"Formiran je krizni štab - prestavnici policijske uprave Apatin, Sombor, mi iz inspekcije za šumarstvo i lovstvo, Vode vojvodine,  i Vojvodina šume a po potrevi ćemo možda uključiti i iz lovačkih udruženja. Nadam se da će nam panter ostati u okolini ovih sela, da nam nećeotići u Gornje Podunavlj jer je ono naš amazon, zbog čega bi bilo jako teško da ga lociramo. Više bih voleo da ga nađemo bliže, u  urbanim sredinama - kaže Ivanović za Telegraf.rs.

Crni panter prvi put je primećen u selu Sonta, u okolini Apatina. U okolnoj šumi primećeni su njegovi tragovi, a danas je na mrežama osvanuo snimak da je viđen u Banji Junaković.

Video: Petar je prvi ugledao pantera u Apatinu, odveo nas je na to mesto

(Telegraf.rs) .

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj ludilo 😜

    12. novembar 2022 | 21:31

    Kakav bi zicer bio da ga predsednik uhvati. Znate, kad sam ugledao ( dramaturska pauza ) pa obliz.. pantera.. laganim koracima sam se približio prema njemu. Tiho i sasvim nečujno (obliz) da ga ne bi uplašio sam prišao. Kada sam bio blizu njega rekao sam mu strogim glasom SAD SI MOJ!! Panter je samo pokleknuo i pao meni u ruke.

  • Joj ludilo 😛

    12. novembar 2022 | 20:45

    Pa gde crnog tražite noću 😂😛

  • Joj ludilo 😛

    12. novembar 2022 | 20:46

    Crni panter je na 3 kilometara od tebe i želi seks 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA