≫ 

"Za venčanje i krštenje deteta crkva nam traži 37.000 dinara": Beograđanka šokirana paprenim cenovnikom SPC

Ova žena je zbog toga sama organizovala set za krštenje

Krštenje, venčanje, novac evri Foto-kolaž: Shutterstock

Beograđanka Tijana K. (36) ostala je šokirana kada su joj za venčanje i krštenje deteta u jednoj beogradskoj crkvi tražili ukupno 37.000 dinara. 

Znala je, kaže, da ove usluge crkve imaju cenu, ali nije očekivala baš toliku.

- Kada smo planirali venčanje u crkvi, nismo verovali da će toliko da košta. Želimo da se venčamo u drugoj crkvi, koja nije na našoj opštini, pa ćemo zauzeće te crkve u trajanju od sat vremena platiti 7.000, venčanje 12.000, a krštenje 8.000 dinara. Sve ukupno 32.000 dinara - napisala je ona.

Na to joj je, priča nam, sveštenik rekao da uzmu i set za venčanje i krštenje koji ukupno koštaju 5.000 dinara, što njihov trošak povećava na čak 37.000. Poštuje crkvu, ali kako navodi, ovo je previše.

- Jedan set je 2.700, a drugi 2.300 dinara. Set za venčanje ima belo platno i 4 sveće, koje nose kumovi, a set za krštenje ima jedno belo platno i jednu sveću. Kada sam čula cene, rešila sam da setove napravim sama. I samo ću vam reći da će me tako koštati pet puta manje - dodaje.

Zanimljivo joj je, kaže, i da ju je sveštenik pre nego što je izneo konačnu cifru, pitao gde radi.

- Ja sam mu iskreno rekla da radim u jednoj IT firmi, i on je onda naveo koliko će sve da nas košta - priča ova Beograđanka.

Pitanja tim povodom smo uputili i SPC, ali ih od četvrtka nismo dobili.

Video: Hrvatska influenserka objavila svoj cenovnik: Nudi sebe na iznajmljivanje, a evo koliko šta košta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Краљево

    19. novembar 2022 | 14:04

    Bas lepo!?!?!? Imacemo ne krstenu decu, ne vencane parove u crkvi, a na kraju bice i sve manje ljudi u crkvi. Ako nas ko otera iz crkve to ce biti popovi.

  • ARČIBALD

    19. novembar 2022 | 14:06

    Skupo je gorivo za te silne limuzine i đžipove što ih voze popovi. Pa ako želite nešto od njih,platite....debelo.

  • A+

    19. novembar 2022 | 17:30

    Moja komsinica radi u crkvenoj prodavnici za 20.000d, bez prijave, bez dana odmora. Zena u godinama, preko 60g. Od pre desetak dana povecali su cenu sveca za 100% a njoj nisu podigli platu ni za jednu crvenu. Koriste to sto ona ne bi imala izbora cak i da kazu da joj od sutra plata 10ilj. Sramno i nehriscanski, nehumano..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA