≫ 

Ovo je muškarac koji je pljačkao crkve kod Čačka: Priveden lažni vernik

On je, kako se sumnja, od 24. oktobra do 6. novembra ove godine, u jednom manastiru i tri puta u jednoj crkvi na teritoriji Čačka, razvalio kutije za dobrovoljni prilog i ukrao novac

  • 2
pljačka crkva konjevići čačak lopov Foto: RINA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, efikasnim radom, rasvetlili su četiri teške krađe i jednu krađu, i po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsili A. A. (36) iz Priboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ova krivična dela.

On je, kako se sumnja, od 24. oktobra do 6. novembra ove godine, u jednom manastiru i tri puta u jednoj crkvi na teritoriji Čačka, razvalio kutije za dobrovoljni prilog i ukrao novac.

- Kradljivac koji je na krajnje perfidan način oskrnavio Crkvu Svetog cara Konstantina i carice Jelene predstavljao se lažno. Prema mojim saznanjima on je bio druge vere, a lažno je koristio ime Rastko Bjelić nalik Svetom Savi. Dolazio je nekoliko puta tokom sedmice tražeći blagoslov da se moli vrteći istrošenu brojanicu koja je ukazivala da je on duži niz godina vernik, ranije je za RINU izjavio protojerej Miodrag Todorović, starešina crkve.

Takođe, sumnja se da je A. A., početkom novembra, ušao u jednu prodavnicu i iskoristivši nepažnju radnice uzeo dnevni pazar.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku.

Video: Zastrašujuć prizor: Pljačkao i tukao nemoćnog starca (83), stiže ga kazna!

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    20. novembar 2022 | 13:42

    “Bio druge vere”. Ne sumnjam da ce ga pripadnici druge vere osuditi jer blati I njihovu veru. Takav nema veru u sebi, bas nikakvu veru.

  • Fredy

    20. novembar 2022 | 17:29

    Nije to muskarac vec balkanski kokosar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA