Svaki radno sposobni stanovnik ove slabije razvijene srpske opštine ima nešto više od dva automobila

Dok se ne obezbedi više parking mesta savesno ponašanje vozača moglo bi biti od koristi za bezbednije odvijanje saobraćaja u Ivanjici

  • 1
Parking, Automobili

Ilustracija / Foto: Unsplash

Ivanjica prema zvaničnim podacima spada u grupu slabije razvijenih opština, a potpuno kontradiktorno tome je što statistika govori da svaki radno sposobni stanovnik ove opštine poseduje nešto više od dva automobila.

Kada se sve to uzme u obzir kao i navika da više ni u prodavnicu ne idemo peške, logično je zaključiti da mesta za parking u Ivanjici nema dovoljno, piše Infoliga.

Svojevremeno su se u javnosti pojavljivale informacije o izgradnji javne garaže koja bi mogla da podmiri potrebe preko 15 000 automobila u ovoj opštini, ali je preozbiljna investicija pa je pitanje koliko je u ovom trenutku prioritetna.

Dok se ne obezbedi više parking mesta savesno ponašanje vozača moglo bi biti od koristi za bezbednije odvijanje saobraćaja u ovom gradu.

Prvenstveno kada je reč o parkiranju na trotoarima a onda i ispred prodavnica, apoteka, na kolovozima i pešačkim prelazima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    21. novembar 2022 | 12:10

    Veoma dvosmisleno sta znaci radno sposoban i sama vrednost ta dva auta sada i auto od 1500 e ima sve sto je potrebno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA