≫ 

Jedna stvar spasla mog sina, inače bi bio mrtav: Majka pilota ranjenog u Nigeriji veruje da će sad biti dobro

Pilot B. Đ. (60) ima povrede grudnog koša, abdomena i noge. U Nigeriji su lekari uradili sve što je u ovakvim slučajevim neophodno

  • 3

Srpski pilot helikoptera  B. Đ. (60) koji je napadnut u Nigeriji nalazi se u Kliničkom centru Srbije. Stavljena su mu i dva drena, urađena mu je resekcija creva. Sada je miran, stabilan, svestan i na kiseoničkoj masci.  

Pilotova majka Rosa Bubnjević, iz Čuruga, ispričala je za Novosti da trenutka kada je saznala šta se dogodilo njenom sinu u dalekoj zemlji zapadne Afrike, živi u neizvesnosti, strepnji i brizi za svojim detetom.

"Čula sam da je moj sin u nedelju kasno noću transportovan u Srbiju i da su ga sa aerodroma odveli pravo u bolnicu, u Klinički centar Srbije. Sada se o njemu brinu naši lekari, zato, iako mnogo strepim, verujem da će se uspešno oporaviti. Kako je, ne znam. Posete nisu dozvoljene, a koliko sam čula, kod njega se ne može ni ući, jer su ga smestili na intenzivnu negu. Pucali su tamo u Nigeriji, napali su ga i bajonetom. Tom što je pucao, zaglavio se metak, i to je mog sina spaslo, inače bi i njega sigurno ubili", kaže Rosa za Novosti.  

Ispričala nam je i da je vest o sinovljevom ranjavanju čula na televiziji. Od tada, u svom domu u Čurugu, gde je rođen i srpski pilot, živi u iščekivanju vesti o njemu.

I meštani Čuruga, pilotovog rodnog mesta, iz kojeg je kao sedmogodišnjak sa ocem otišao za Beograd, svom nekadašnjem sugrađaninu žele da se što pre oporavi. Znaju da je završio Srednju policijsku školu u Sremskoj Kamenici, a posle toga i Pilotsku akademiju u Vršcu. Radio je u helikopterskoj jedinici MUP, a pre sedam godina je penzionisan.

Poznato im je i to da mu odlazak u Nigeriju nije bila prva misija i da je ranije išao u razne krajeve sveta da pomaže. 

Srpski pilot je upravljao helikopterom Svetskog programa za hranu UN, unajmljenim od nemačke firme GHS, i teško je ranjen u četvrtak uveče u gradu Damboi u Nigeriji, kad je pripadnik nigerijske vojske iz zasad nepoznatih razloga napao taj helikopter.

Da je prebačen u Srbiju, juče je za Telegraf.rs potvrdio i ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić.

Video: Srpski pilot koji je teško ranjen u Nigeriji sinoć se vratio u Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA