≫ 

Lim i Ibar ponovo će morati da se brane, poznato i gde: Moguća izlivanja, vetar danas u slabljenju

Lim i Ibar ponovo će se nalaziti iznad granica vanredne odbrane od poplava, na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja

  • 0
Prijepolje -  nevreme, obilne padavine, kiša, poplava, poplave, reka Lim Foto: Rina

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da će u toku jutra u košavskom području i na planinama vetrovito biti vetrovito ali sa umerenim i jakim, a na jugu Banata i olujnim južnim i jugoistočnim vetrom sa tendencijom postepenog slabljenja. U hidrološkom upozorenju navodi i da će Lim i Ibar ponovo u narednih 24 sata nalaziti iznad granice vanrednih odbrana od poplava

- U naredna dva sata ponegde u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije, u južnom Banatu, kao i u pojedinim delovima Beograda slaba kiša - navodi se u najavi.

U hidrološkom upozorenju napominje se da će Lim i Ibar biti u porastu u naredna 24 sata:

- Na Dunavu vodostaji se nalaze oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Limu kod Prijepolja i na Ibru kod Raške vodostaji će u narednih 6 sati biti u manjem opadanju, a zatim će ponovo biti u umerenom porastu naredna 24 sata i ponovo će se nalaziti iznad granica vanredne odbrane od poplava. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja.

Video: Usled obilnih padavina izlila se reke Jošanica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA