Priča o devojčici s druge strane stakla sa suzama u očima dobila epilog: Zove se Zorica, živi sa bakom i dekom

Autor fotografije "Život sa druge strane" Đorđe Đoković osvojio je prvu nagradu na konkursu "Nacionalne geografije"

  • 0

Sigurno ste u nekom trenutku videli crno-belu fotografiju dve devojčice, jedne koja pije sokić iz čaše na uvijenu slamčicu, ima iscrtano lice jer je na rođendanu i izgleda kao prava damica. Druga stoji napolju, s druge strane stakla, naslonjena na njega, kosice crne, raščupane, sa suzom u oku i gleda u drugu devojčicu, koja, opet, ne uzvraća pogled.

Autor fotografije "Život sa druge strane" Đorđe Đoković osvojio je prvu nagradu na konkursu "Nacionalne geografije" na temu - "ljudi".

Đorđe je, kao po običaju, bio angažovan za fotografisanje jednog dečjeg rođendana, kada je tokom večeri snimio scenu u uglu prostorije i odlučio da taj trenutak odmah zabeleži, ispričao je za TV Prva i emisiju "Exploziv".

Đorđe jeste imao "sluha za dobar kadar", ali tek kada je prestižnu fotografiju prebacio na svoj računar, dan kasnije, zapazio je srž fotografije - devojčica sa ulice se istovremeno sa suzom u oku i smejala.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Djordje Djokovic 📷 (@djokovicphoto)
Rođendan je prošao, a Đorđe tu devojčicu više nikada nije video. U početku je mislio da ona živi u Lajkovcu, kraj Valjeva. Tragom te informacije novinarsku ekipu put je doveo do Obrenovca, gde devojčica zapravo živi sa bakom i dekom, njenim starateljima.

Reč je o petogodišnjoj Zorici, koja nikada nije proslavljala svoj rođendan.

- Isključena je struja sa bandere, vodu smo imali doskora, isključili su mi je jer je bila "na divlje" priključena. Kad sam ušao ovde bila je voda, sad nemam ni vodu ni struju. Gospodin Janković me je zvao i rekao: "Dođi do mene, da vidiš je l' to tvoja mala". Kad sam otišao i video je, zaprepastio sam se - kaže Zoričin deka Veljko Marinković.

Veljko vodu sada "pozajmljuje" od komšije, kako bi Zorica uvek bila čista i uredna, o čemu ponajviše baka vodi računa.

Ceo prilog o malenoj Zorici možete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA