≫ 

"Decu sam ispisao iz škole, a nasilnicima će samo umanjiti ocenu iz vladanja": Otac brutalno pretučenog dečaka

Sin se oporavlja. Jede samo kuvanu hranu i još je pod analizama, priča otac

  • 52
Otac Dejan Kolar dečak vršnjačko nasilje slezina Škola Sonja Marinković Subotica Foto-montaža: Printskrin: Tanjug, Google Maps

"Decu sam već ispisao iz škole. Ćerka će po rasporedu da krene u novu školu, a sin je još u bolnici. Prate se parametri, a mi se nadamo najboljem."

Ovako za Telegraf. rs priča Dejan Kolar, otac brutalno pretučenog dečaka u OŠ "Sonja Marinković" u Subotici, kome je posle vršnjačkog nasilja izvađena slezina.

- Sin se oporavlja. Jede samo kuvanu hranu i još je pod analizama. Za sada je dobro, pa se nadamo samo najboljem - kaže zabrinuti otac.

Kako dodaje, dečak nije svestan traume koju je preživeo. A on, kao roditelj, šokiran je saznanjem da za nasilne đake ne postoji adekvatna kazna.

- Škole imaju svoj protokol. Sve što će uraditi i što mogu da urade u ovakvom slučaju je da umanje ocenu iz vladanja nasilnim đacima i da pojačaju vaspitni rad sa njima. Čak ni SUP ne može da dođe po nahođenju, nego isključivo po pozivu škole. SUP je pokrenuo krivičnu tužbu protiv dečaka, a ja ću protiv roditelja i protiv škole koja nije radila svoj posao - priča Kolar.

Podsetimo, nasilje nad njegovim sinom dogodilo se u ponedeljak u hodniku škole. Nakon guranja i udaranja grupe dečaka koju je učenik ignorisao jedan od njih ga je oborio s leđa i prilikom pada povredio je rebra i slezinu. Dečaka je otac odveo kod lekara i zbog teških povreda on je operisan, izvađena mu je slezina.

- Ko zna koliko latentnih slučajeva još postoji ispod ledenog brega i čeka da eskalira u ovako strašne slučajeve nasilja - zaključuje Kolar.

Video: Otac dečaka koga su tukli ogorčen: Škola je zataškavala problem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    24. novembar 2022 | 12:09

    Detetu izvađena slezina a kabadahije i nasilnici dobili kaznu smanjenje ocene iz vladanja. Ovim škola podržava nasilje, SRAMOTA. Povređenom dečku brzo ozdravljenje.

  • Aca

    24. novembar 2022 | 12:01

    Tuzi ih sve, svi moraju da snose posledice svojih dela ili ne dela.

  • Luka

    24. novembar 2022 | 12:05

    Strašno !!! Zakon pod hitno menjati - da ne bude kasno . Jer jednom treba stati na put tim huliganima i ološima - bez obzira koliko imaju godina !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA