Čak 4 viseća mosta u Zaječaru u jako lošem stanju, biće obeleženi tablama da nisu bezbedni

Za sada će mostovi biti obeleženi tablama da su nebezbedni, a naredni koraci biće preduzeti u skladu sa uputstvom nadležnom ministartva

  • 1

Prema dosadašnjoj evidenciji koju je Republička građevinska inspekcija sačinila po nalogu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, u 90 lokalnih samouprava ima 50 visećih mostova, od kojih je 8 za rušenje. Čak polovinu tog broja čine nebezbedni viseći mostovi na području grada Zaječara, navodi Zamedia.

Imanje Željka Šoršokanovića na samoj je obali Crnog Timoka, kraj visećeg mosta koji spaja selo Gamzigrad sa Gamzigradskom Banjom. Mosta star čitav vek nebezbedan je za korišćenje odavno.

- Ovo je ubedljivo najkraća pešačka veza između dva najbitnija turistička mesta grada Zaječara, Gamzigradske Banje i Feliks Romulijane. Nažalost, ovaj most koji je star skoro 100 godina je zadnjih godina baš oronuo.

Željko koji je i predsednik saveta Mesne zajednice objašnjava da je ranije bilo inicijative da se most rekonstruiše, ali da je jedino rešenje rušenje i eventualno izgradnja novog.

- Mi smo i ranijih godina dovodili i građevinske inženjere, hidroinženjere, statičare i niko od njih nije smeo da napravi projekat za njegovu sanaciju zbog toga što nije statički stabilan - rekao je Šoršokanović za Zamediju.

I dok je ovaj most na Crnom Timoku, kraj magistralnog puta koji vodi ka Beogradu, preostala tri koja su evidentirana za rušenje nalaze se na Belom Timoku, na terenu koji nije tako pristupačan.

- Drugi most koji smo locirali je u selu Borovac, treći je u zaseoku Dubrava i četvrti u zaseoku Zmijanac. Moram da napomenem da su sva četiri mosta u lošem stanju - kaže Vladan Bojović, načelnik Odeljenja za komunalnu miliciju i inspekcijske poslove.

Za sada će mostovi biti obeleženi tablama da su nebezbedni, a naredni koraci biće preduzeti u skladu sa uputstvom nadležnom ministartva, navodi Zamedia.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    25. novembar 2022 | 07:50

    Zatvoriti mostove i Zabraniti prelaz ! Staviti znak Stop !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA