Otkrivamo kako teče potraga za crnim panterom u Feketiću

Lovočuvari nisu pretraživali teren dronovima

  • 14
Crni panter Feketic Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Potraga za crnim panterom u Feketiću još uvek traje, a ekipe lovočuvara kirenule su na teren juče nakon što su dobile snimak na kom se navodno vidi kako divlja zver trči kroz njive.

Kako je potvrdio načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović za Telegraf.rs, područije u okolini Feketića je istraženo koliko to trenutni uslovi dozvoljavaju.

- Ekipe su i dalje na terenu, pretraga je izvršena juče, ali tragovi životinje nisu pronađeni. Na ovom terenu nisu korišćeni dronovi ni termovizijske kamere. Pretraženo je onoliko koliko nam to trenutni uslovi dozvoljavaju - navodi Ivanović.

On je ranije za naš portal objasnio da je snimak veoma loš i kratak, te da se sa istog ne može utvrditi da li je životinja zabeležena kamerom zapravo crni panter ili nešto drugo.

Ekipe pokrajinske inspekcije, kao i palićkog Zoološkog vrta su u pripravnosti i spremne da odu na teren, ukoliko se utvrdi prisustvo opasne zveri.

Podsetimo, crna zver je poslednji put viđena u okolini Banje Junaković, a kada se pojavio prethodni video na kom je navodno zabeležena, ekipe "Vojvodinašuma" i "Voda Vojvodine" izašle su na teren. Područije kod Apatina detaljno je pređeno, međutim, ni tada nisu pronađeni nikakvi opipljivi tragovi.

Kako je Ivanović naveo za naš portal pre samo nekoliko dana, često im stižu dojave ali bez konkretnih dokaza koji mogu da se istraže.

Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Video: Pojavio se novi snimak životinje, meštani Feketića u strahu: Crni panter ponovo viđen?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    27. novembar 2022 | 14:19

    Panter pretrčava sa jednog kraja Bačke na drugi. Gomila očevidaca i snimaka a niko još nije pronašao nijedan jedini trag na zemlji. Panter očigledno nosi cipele 43 da bi zavarao potragu.

  • Pera

    27. novembar 2022 | 14:28

    Ma nije to Panter to je prerušeni aligator samo glumi Pantera

  • Ivo

    27. novembar 2022 | 14:40

    Viđen je kod HORGOŠA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA