OBAMA ŽESTOKO NAPAO TRAMPA: Ta osoba ne zna baš mnogo o spoljnoj politici!

- Te izjave koje pominjete, šta nam one kažu? Kažu nam da osoba koja ih je izgovorila ne zna mnogo o spoljnoj politici, nuklearnoj politici, Korejskom poluostrvu, kao ni o svetu u celini - rekao je Obama

  • 8

Predsednik SAD Barak Obama oštro je odbacio predloge favorita republikanaca za kandidaturu na predsedničkim izborima Donalda Trampa kad je reč o spoljnoj politici SAD i upozorio da će svet pomno pratiti te izbore.

 

Na završetku samita o nuklearnoj bezbednosti u Vašingtonu, novinari su od Obame sinoć zatražili da komentariše Trampov predlog da bi Japan i Južna Koreja trebalo da proizvedu svoje nuklearno oružje, prenela je agencija AFP.

 

- Te izjave koje pominjete, šta nam one kažu? Kažu nam da osoba koja ih je izgovorila ne zna mnogo o spoljnoj politici, nuklearnoj politici, Korejskom poluostrvu, kao ni o svetu u celini - rekao je Obama. 

 

Tramp je izjavio kako želi da saveznici SAD izdvoje više novca za sopstvenu odbranu i da tako omoguće da se američke snage povuku iz tih regiona. Obama je tu izjavu okarakterisao kao naivnu i kao odricanje od američkog vođstva, što bi pogodilo bliske saveznike SAD-a i učinilo svet opasnijim mestom za život.

 

 

- Rekao sam to i ranije, ljudi posvećuju pažnju američkim izborima. Ono što mi radimo je zaista važno za ostatak sveta - izjavio je Obama i dodao da je partnerstvo SAD sa Japanom i Južnom Korejom jedan od kamena temeljaca američkog prisustva u azijsko-pacifičkom regionu.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    2. april 2016 | 12:02

    Svima, koji bar malo znaju, o SAD,jasno je ,da ce pobediti - novac... (Ali sa Vol Strita.Berni Sanders ce,nazalost,biti upamcen, kao retko simpaticna figura ,i simbol neke druge - Amerike.)...

  • Brale

    2. april 2016 | 12:05

    A ovaj se razume. Rasturio svoj kontinent onaj odakle je potekao.

  • Srđan

    2. april 2016 | 11:01

    A ovaj ušaati crnac kao zna puno o spoljnoj politici od kisindjera na ovamo sve diletanti pazi ćurka hilari clinton recitator i zla u duši to je dovoljno da se postane predsednik u toj zlikovackoj zemlji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA