Rumu trese japanska groznica: Svi bi da uče jezik i kulturu, rekordan broj polaznika!

U Gimnaziji "Stevan Puzić" i u Osnovnoj školi "Dušan Jerković" kurs japanskog jezika izazvao je veliko interesovanje

  • 3

U Gimnaziji "Stevan Puzić" i u Osnovnoj školi "Dušan Jerković"  u Rumi, kurs japanskog jezika izazvao je veliko interesovanje kako učenika, tako i nastavnika, što je i bio povod za posetu njegove ekselencije, japanskog ambasadora u Srbiji Đuići Takahara.

11 PROSTIH TRIKOVA ZA UČENJE STRANOG JEZIKA: Ovaj tekst će vam bukvalno promeniti život! (FOTO)

Kurs traje do kraja aprila.

Ambasador Takahara je pohvalio da građani širom Srbije pokazuju veliku zainteresovanost za japansku kulturu i jezik, da oko 800 studenata na različitim nivoima, od univerzitetskog do osnovnih škola, uči japanski jezik.

Branislava Konjević, direktorka gimnazije, ocenila je da je interesovanje među učenicima u početku bilo veliko, ali se vremenom broj polaznika smanjio, tako da će u ovoj školi kurs završiti četiri učenika i jedna profesorka.

U OŠ "Dušan Jerković" oformljena je grupa od 30 učenika, koja je blizu diplomi o završnom kursu japanskog jezika. Učenicima u Rumi japanski jezik predaje Miloš Đorđević, profesor japanskog jezika i bivši stipendista Vlade Japana, koji se školovao u Osaki.

Jedan od učenika, Srđan Đurđevački, kaže da je veoma zadovoljan kursom i da razmišlja da upiše Filološki fakultet i nastavi sa učenjem japanskog.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA