Tramp ne staje: SAD uvela sankcije za još 10 zvaničnika iz Venecuele

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales

  • 2

Američko Ministarstvo finansija uvelo je sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele, među kojima je i nekoliko ministara u vladi, za koje tvrdi da su pomogli venecuelanskom predsedniku Nikolu Maduru u pokušaju da podrije demokratsku vladavinu u zemlji.

Tramp proširio listu: I građanima Severne Koreje, Čada i Venecuele zabrana ulaska u SAD

Na koje tri države je Tramp osuo paljbu i označio ih neprijateljima, a ko mu se najviše šlihtao na Generalnoj skupštini UN-a? (FOTO) (VIDEO)

- Ovi pojedinci su povezani sa podrivanjem izbornog procesa, cenzurom medija ili korupcijom u vladinim programima hrane u Venecueli - navodi se u saopštenju američkog ministarstva.

Rojters podseća da su u Venecueli 15. oktobra održani izbori.

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales.

SAD su uvele sankcije na desetine aktuelnih i bivših zvaničnika Venecuele od kako je vlada te zemlje oformirala Ustavnu skupštinu u agvustu, kojoj su dodeljena praktično neograničena ovlašćenja.

Ranije su neimenovane diplomate EU saopštile da se EU sprema da usvoji embargo na oružje protiv Venecuele i da će razmotriti dodatne sankcije kao odgovor na političku krizu u toj južnoameričkoj zemlji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. novembar 2017 | 08:37

    Samo nekulturna nacija moze da uvede sankcije ministru kulture

  • milorad

    10. novembar 2017 | 08:14

    zasto ne uvede zabranu rada americkih kompanija svih u Venecueli.???????samo novac je interes.sram ih bilo,covjek je zadnja stvar koja ih interesira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA