Tramp i Putin se neće sastati u Vijetnamu? Bela kuća tvrdi da ništa nije dogovoreno, Kremlj nastavlja razgovore

- Hoće li oni naleteti jedan na drugog i reći ''zdravo''? Svakako je to moguće i verovatno. Ali, kada je reč o planiranom, formalnom sastanku, nema ga u rasporedu i ne očekujemo da će ga biti - poručila je portparolka Bele kuće Sara Sanders

  • 1

Bela kuća objavila je da predsednik SAD Donald Tramp neće održati odvojeni sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu, dok je iz Kremlja poručeno da "ništa još nije razjašnjeno", prenosi Rojters.

Putin upozorio na američku osvetu koja se sprema za izbore u Rusiji u martu!

- U vezi sa sastankom sa Putinom, taj sastanak nikada nije potvrđen i neće biti održan zbog preklapanja rasporeda obe strane - rekla je novinarima neposredno pred sletanje u vijetnamsko letovalište Danang portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Ona je ipak dodala da će Tramp i Putin "biti na istim mestu".

- Hoće li oni naleteti jedan na drugog i reći ''zdravo''? Svakako je to moguće i verovatno. Ali, kada je reč o planiranom, formalnom sastanku, nema ga u rasporedu i ne očekujemo da će ga biti - poručila je Sandersova.

Rojters prenosi da su ruske agencije objavile da je portaparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao da se na eventualnom sastanku Putina i Trampa i dalje radi.

- Razgovori se nastavljaju. Ništa još nije razjašnjeno - rekao je Peskov.

Tramp je jutros stigao u Vijetnam na samit APEC što mu je četvrta stanica na 12-dnevnoj turneji po Aziji. Iz Bele kuće je najavljeno da će Tramp u govoru koji će održati u Da Nangu izneti američku viziju "slobodnog i otvorenog Indo-pacifičkog regiona".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    10. novembar 2017 | 19:42

    Tramp, očigledno, ne želi da razgovara sa Putinom, kako bi počelo popravljanje odnosa. Nije Rusija njima neprijatelj, već su oni i njihovi podanici iz Evrope neprijatelji Rusije! Americi je uvek potreban neki neprijatelj, kako bi imao ogroman novac za vojsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA