≫ 

Problemi koji tište Balkan stigli i u zapadnu Evropu: Eksplozija "boginja" u Austriji, raste broj zaraženih smrtonosnim virusom

Kao zona opasnosti u Austriji naveden je Beč

  • 3

Rast broja obolelih od boginja nije problem koji tišti samo zemlje Balkana, već i zapadne Evrope, što pokazuje trend u Beču. Pored toga, u Austriji je otkriven i potencijalno smrtonosan virus Zapadnog Nila.

Od januara do avgusta samo u glavnom gradu Austrije registrovano je 37 slučajeva oboljenja od boginja. To je čak četiri puta više nego čitave prošle godine, kada je zabeleženo svega devet slučaja.

Zbog ovog rasta vlasti smatraju da je neophodno podići svest o važnosti vakcinacije, koja sprečava pojaviljavanje ove bolesti.

Panika u Moskvi: Serijski ubica u koferima ostavlja gole mrtve devojke

PRVE INFEKCIJE VIRUSOM ZAPADNOG NILA U AUSTRIJI

I u Austriji je sada otkriven potencijalno smrtonosan virus Zapadnog Nila, i šest osoba je inficirano ovom tropskom bolešću, ukazao je profesor Medicinskog univerziteta Franc Alersberger.

Najmanje 410 osoba se, prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontroliu bolesti, ove sezone u EU i u zemljama nadomak EU zarazilo opasnim virusom.

Šest osoba je inficirano virusom Zapadnog Nila Foto: Profimedia, Pixabay

Od tog broja 39 pacijenata je umrlo je od virusa koji prenose komarci.

U poređenju sa prošlom godinom broj infekcija je znatno porastao, pošto je tokom 2017.zabeleženo "svega" 288 zaraženih osoba.

Kao zona opasnosti u Austriji naveden je Beč, te je građanima glavnog grada, kao i osobama koje su bile na Jadranu zabranjeno na mesec dana davanje krvi u ostalim pokrajinama.

VIDEO: Ovo cveće najbolje odbija insekte

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    3. septembar 2018 | 17:40

    I jedno i drugo u Bec su doneli nasi koji tamo zive

  • Srboljub

    3. septembar 2018 | 18:12

    Sve je počelo sa izbeglicama! Kinezima i Insijcima.

  • ???

    3. septembar 2018 | 17:00

    Ne mogu da verujem da ni oni nisu ispostovali vakcinaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA