≫ 

Zbog ovog Putinovog poteza Britanci sumnjaju da su Rusi odgovorni za trovanje Sergeja Skripala

Juče se pojavila vest da su Britanci optužili dvojicu Rusa, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za napad nervnim gasom na Skripala i njegovu ćerku

  • 2

Ruski predsednik Vladimir Putin je potpisao nalog koji ističe da su informacije o slobodnim agentima koji rade u ruskim stranim obaveštajnim službama, državna tajna, prenosi Gardijan.

Ovaj nalog je potpisan samo dva dana pre slučaja navodnog trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegove ćerke u Velikoj Britaniji.

Britanci optužili dvojicu Rusa za trovanje Sergeja Skripala i njegove ćerke (FOTO)

Kada se navodno trovanje dogodilo, britanska premijerka Tereza Mej je odmah optužila rusku tajnu službu za napad.

Ranije su se samo informacije o redovnom osoblju smatrale državnom tajnom, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Britanci optužuju dvojicu Rusa za napad na Skripala Foto: Tanjug/AP

Juče se pojavila vest da su Britanci optužili dvojicu Rusa, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za napad nervnim gasom na Skripala i njegovu ćerku.

Oni su radili za rusku vojnu obaveštajnu službu, koja je poznata kao GRU. Ova agencija je zadužena da sprovodi brojne operacije širom sveta.

GRU se spominje i u istrazi američkog specijalnog tužioca Roberta Milera, povodom navodnog ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Veruju da su radili za tajnu rusku agenciju GRU Foto: Tanjug/AP

Britanska policije veruje da im to nisu prava imena optuženim Rusima, iako su oni putovali sa autentičnim ruskim pasošima.

Ruske vlasti su juče odbacile britanske optužbe povodom slučaja Skripal. Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je rekla da imena i objavljene fotografije ništa ne govore.

(Telegraf.rs/Gardijan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    6. septembar 2018 | 15:04

    А то што су Британци отровали генерације Срба,нема везе...79 оро деце убијено њиховим дејством је Колатерална штета,а покушај тровања издајице Русије је УЖАС! Ма хајде...

  • JON

    7. septembar 2018 | 16:06

    Šta bi Englezi učini agentu kojeg su školovali da bude u njihovoj službi, a on ode u Rusiju i izdaje svoju zemlju tim što radi za Ruse? Pravila tajnog rata su takva. Egzekucija bez pardona i gotovo. A Oko toga i ne bi trebalo uopšte da se diže neki prah. Što onda bre hoce kolonizatori koji kontrolišu pola sveta i bezobzirno uništavaju sve što im ne ide po volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA