Merkel poručila Nemcima: Razumem zabrinutost, ali mržnja prema ljudima koji drugačije izgledaju nije odgovor (FOTO) (VIDEO)

Nemačka kancelarka istovremeno je osudila i demonstracije ultradesničara u Kemnicu, na istoku Nemačke, tokom kojih je povređeno nekoliko stranih državljana

  • 2

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da ozbiljno shvata zabrinutost Nemaca u vezi s krivičnim delima koje čine migranti, ali je poručila da "nema opravdanja" da se na to odgovara mržnjom, gajenjem simpatija prema nacizmu ili nasiljem.

Merkel je, u obraćanju parlamentu, istakla da razume da su mnogi zabrinuti zbog nasilnih krivičnih dela migranata posle ubistva jednog Nemca u Kemnicu zbog čega su uhapšeni Iračanin i Sirijac.

>>> Novo ubistvo potresa Nemačku: Posle događaja u Kemnicu, migranti ubili još jednog Nemca?

Merkel poručuje da nema opravdanja ili izgovora za mržnju, primenu nasilja, korišćenje nacističkih simbola i neprijateljstvo prema ljudima koji drugačije izgledaju - Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka istovremeno je osudila i demonstracije ultradesničara u Kemnicu, na istoku Nemačke, tokom kojih je povređeno nekoliko stranih državljana.

- Nema opravdanja ili izgovora za mržnju, primenu nasilja, korišćenje nacističkih simbola i neprijateljstvo prema ljudima koji drugačije izgledaju - poručila je Angela Merkel.

Ona je pozvala članice EU da budu solidarne i obezbede da evropska granična uprava, Fronteks, ima dovoljno ovlašćenja da bi bio ekfikasan i da bi pomogao u zaustavljanju ileglanih migracija, u skladu sa planovima Evropske komisije, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    13. septembar 2018 | 13:19

    A mržnja nekultura i ne prihvatanje zakona zemlje domaćina je u redu?Ali presmoriše me priče o multikulturalnosti.Uostalom nju sigurno ne spopadaju na uliciLako je pametovati kad te čuva policija specijalci i ko zna ko još.

  • Klimt-Bec

    13. septembar 2018 | 21:33

    Pre dolaska azilanata sama je izjavljivala da je Multi-kulti u Nemackoj umrla! A sama je naj veci krivac sto se stotine hiljada ljudi uputilo ka Evropi, i sada nezna kako da zaustavi tu migraciju... Pokusava da svoju krivicu prebaci zemljama, koje NE primaju lazne azilante!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA