≫ 

Smrtonosno voće puno igala, ljudima se savetuje da jagodu preseku na pola: Da li je ovo teroristički čin u jednoj zemlji?

Jagode iz Australije našle su se u svim prodavnicama tog lanca robnih kuća na Novom Zelandu ali je prijavljen samo jedan slučaj sa iglama

  • 0

Lanac robnih kuća na Novom Zelandu saopštio je da su igle za šivenje pronađene u jagodama uvezenim iz Australije.

Lanac Kauntdaun naveo je da će povući te jagode iz prodaje nakon pronalaska igala u jednoj prodavnici u Oklandu.

Panika u prodavnicama voća: Nakon iglica u jagodama, australijska policija pronašla nešto i u bananama (FOTO) (VIDEO)

Jagode iz Australije našle su se u svim prodavnicama tog lanca robnih kuća na Novom Zelandu ali je prijavljen samo jedan slučaj sa iglama. Uprava kompanije navela je da kupci mogu da vrate sve jagode i biće im vraćen novac.

Jagode su došle iz Australije Foto: QLD Police

Preporučila je da svaku jagodu preseku na pola pre konzumiranja ukoliko žele da zadrže to voće. Policija u Australiji registrovala je nedavno nekoliko incidenata, mada se sumnja da su mnogi bili izmišljeni. Prvi slućaj je bio u državi Kvinslend na severoistoku zemlje.

Lanac robnih kuća Vulvorts u Australiji potom je iz prodaje povukao igle za šivenje zbog straha koji je nastao kod građana nakon što su igle pronađene u jagodama i drugom voću. Vulvorts je saopštio da iz predostrožnosti povlači igle iz prodaje dok policija još nije identifikovala ko je stavio igle u jagode. Premijer Australije Skot Morison izjavio je da sabotaža sa jagodama predstavlja teroristički čin.

On je pozvao Australijance da prave kolače sa jagodama kako bi pomogli proizvođačima. Morison je zatražio i da se uvedu stroži zakoni i da se kazna za kontaminaciju hrane poveća na 15 godina zatvora. Iz prodaje su povučene jagode šest proizvođača.

VIDEO: Zbog specifične ishrane, ovaj SPORT vodi u BOLESTI

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA