Predsednik Filipina strahuje da možda ima rak: Čeka rezultate testiranja, a evo šta je rekao o lečenju

U prethodnom periodu pojavile su se glasine da je Duterte ozbiljno bolestan, a njegov portparol Heri Roke rekao je da će Duterte lično saopštiti da li je bolestan ili ne

  • 1

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je da možda ima rak, ali da ne zna tačno gde, i da čeka rezultate medicinskog testiranja.

On je to rekao u četvrtak tokom govora koji je održao na Vojnoj akademiji u Manili, prenosi AP.

Filipinski predsednik poredio sebe sa Hitlerom, a sada je u Izraelu rekao da je nacistički vođa bio lud (FOTO)

Kako je rekao, uradio je endoskopiju i kolonoskopiju pre oko tri nedelje, ali mu je lekar savetovao da ponovi ta testiranja kojima se dijagnostikuje bilo kakva abnormalnost u digestivnom traktu i debelom crevu.

- Ne znam gde imam rak, čekam rezultate. Ali reći ću vam da li je kancer. Ukoliko je rak trećeg stepena neću se lečiti. Neću produžiti tu agoniju ni u kancelariji ni bilo gde drugde. Ja to stvarno ne želim jer sam već umoran i vreme mi je isteklo - rekao je Duterte (73) i dodao da fizička ograničenja obično dolaze posle 70 godine.

On je rekao da je u prošlosti imao i druge bolesti kao rezultat nesreće na motoru i zbog pića.

- Nisam prestajao da pijem, ali sada ne pijem. Kajanje je takvo, uvek dođe sa zakašnjenjem. Tako se zdravlje pogoršalo - rekao je Duterte.

U prethodnom periodu pojavile su se glasine da je Duterte ozbiljno bolestan, a njegov portparol Heri Roke rekao je da će Duterte lično saopštiti da li je bolestan ili ne.

On je to rekao nakon što su se pojavile glasine da je Duterte hospitalizovan jer nije prisustvovao jednoj ceremoniji u sredu, što su njegovi saradnici demantovali.

VIDEO: 30 godina je za njega trajao Drugi svetski rat

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. oktobar 2018 | 00:21

    ZAO MI JE COVEKA KOJI JE POCEO DA ZAVODI RED NA FOLIPINIMA I TAMANI DROGA BARONE I MAFIJU KOJA PODVODI MALOLETNU DECU STRANCIMA PEDOFILIMA!!! ZELIM MU ZDRAVLJE I DUG ZIVOT -COVEK JE HEROJ!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA