≫ 

Policija upozorava na lepotice sa Balkana: Čuvajte se ovih žena, one traže svoje žrtve

Žene koje u Nemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga da prevare i opljačkaju, a kad to učine, nestaju

  • 2

Policija u Hamburgu je upozorila građane da budu oprezni s dobro i moderno odevenim ženama koje dolaze sa Balkana, iz Hrvatske, Srbije, i iz Moldavije, jer verovatno se radi o prevarantkinjama koje "operišu" po elitnim delovima grada i traže svoje žrtve.

To su zaključili prema informacijama dobijenih iz istraživanja Majkla Neumana, glavnog policijskog istražitelja zaduženog za prevare i krađe, piše Fenix-magazin.de.

- Žene koje u Nemačku dolaze najčešće iz Hrvatske, Srbije i Moldavije, zadržavaju se u jednom gradu nekoliko dana i traže način kako nekoga da prevare i opljačkaju, a kad to učine, nestaju - piše u istraživanju, prenosi Radiosarajevo.ba.

Muškarac (21) osumnjičen za silovanje i ubistvo novinarke Viktorije Marinove izručen Bugarskoj (FOTO) (VIDEO)

Na primer, u Hamburgu unajmljuju stanove u bogatijim četvrtima grada kao što su Harvestehude, Rotherbaum, Ependorf i Vinterhude. Odevene su u skupe odevne predmete i sa sobom nose lažne Guči torbe u kojima se nalazi njihov "alat".

Policija upozorava da su one uvek lepo obučene Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Ostvaruju dobar odnos sa susedima, gotovo prijateljski, lako im je da uđu u njihove kuće i stanove, posmatraju, traže skupocene predmete, a onda kradu - kazao je Neuman za Bild.

Neuman otkriva kako su ranije muškarci bili najčešći počinioci krađa i prevara, ali sad žene to čine u većem broju.

- Dobro i moderno odevene, žene u elitnim četvrtima manje privlače pažnju i sumnju. Više im se veruje - objašnjava Neuman, prenosi Max portal.

Policija je objavila i kako je u augustu ove godine zabeleženo 363 slučaja pljačke porodičnih kuća i apartmana u luksuznim četvrtima u Hamburgu. U septembru su zabeležili 337 krađa, a u 2017. godini čak 5.769 slučajeva krađe i provala.

Bild je objavio i fotografiju tri mlade devojke iz Bugarske koje su u 2017.godini počinile niz krađa u elitnoj četvrti Harvestehudeu u Hamburgu. Devojke su odevene u markiranu odeću. Nikad nisu uhvaćene.

Policija je najavila raciju koju će provesti tokom oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanesa

    18. oktobar 2018 | 12:47

    To se desava i u Bg ali zive kod roditelja. Sve su dobro obucene, obrazovane i iz imucnih porodica koje vise nemaju velike prihode. Meni se desilo da me tako napucana riba opljacka u butiku u Knez Mihajlovoj.

  • Ja

    18. oktobar 2018 | 12:25

    Hoće piletinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA