≫ 

Drogirani monstrumi su silovali Hanu (21) u vinogradu, a onda onda su joj glavu razlupali kamenom (FOTO)

Četvorica osumnjičenih su izvedeni pred sud

  • 3

Ubijena Hana Kornelijus Foto: Facebook/Hannah Cornelius

Studentkinja iz Južne Afrike, Hana Kornelijus (21), brutalno je silovana i ubijena u maju prošle godine. Nju su kindapovala četvorica muškaraca, kada je nakon noćnog provoda vozila do kuće druga Česlina Marša (22) u Kejp Taunu.

Kada ih je grupa muškaraca presrela, Česlina su zaključali u gepek, a devojku su odvukli do žbunja u vinogradu i silovali je, pre nego što su je izboli po vratu i slomili joj lobanju velikim kamenom.

Lepa studentkinja Hana je oteta, silovana i mučki ubijena: Četvorica krvnika se iživljavala nad njom, snimljeni su tokom potere (FOTO) (VIDEO)

- Lobanja je napravljena od jakih kostiju i nije je lako razbiti, osim kao ne koristite veliku silu - rekao je patalog dr Deidre Abrahams tokom suđenja u utorak.

On je detaljno opisao seksuali napad koji je Hana iskusila i istakao je da bi to bilo veoma bolno iskustvo za bilo koju osobu, prenosi news24.

Iako je Hana nakon silovanja izbodena po vratu, patalog kaže je umrla nakon što su joj napadači slomili lobanju.

Brutalno je zlostavljana pre smrti Foto: Facebook/Hannah Cornelius

Vernon Vitboi (33), Geralno Parsons (27), Nešvil Hulius (29) i Eben Van Nieberk (28) su izvedeni pred sud kako bi se suočili sa nizom optužbi za ubistvo, silovanje, kindapovanje i pljačku.

Na sudu je navedeno da su Hani pretili šrafcigerom, a gospodinu Maršu nožem. On je potom opljačkan i zaključan u gepek.

Napadači su se odvezili do dilera drogom, kako bi kupili kristal met, koji su iste večeri upotrebili. Hana je bila prinuđena da pređe na zadnje sedište, a nakon štu kupili drogu, odvezli su se do obližnjeg vinograda.

Onda su izveli Marša iz automobila i udarali mu glavu o kamen sve dok nisu pomislili da je mrtav.

Osumnjičeni su snimljeni tokom potere Foto: CCTV

On je svest povratio tek sutradan, pa je uprkos teškim povredama alarmirao policiju i ispričao im šta se dogodilo njemu i njegovoj drugarici.

Hanino telo je pronađeno u blizini puta, a policija je već u tom trenutku započela potraga za počiniocima.

Nesrećna devojka je bila ćerka lokalnog sudije Vilema Kornelijusa i njegove supruge advokatice Ane, a svi su je opisivali kao sjajnu studentkinju. Bila je na drugoj godini studija kada ju je banda otela, silovala i ubila.

Njen prijatelj Česlin Marš je više puta zaplakao kada je pričao šta im se sve dogodilo te večeri, prenosi Dejli Mejl.

Hanin prijatelj je pretrpeo jezive povrede te noći i danas oseća posledice zbog toga Foto: Facebook/Cheslin Marsh

Naveo je da su izašli napolje u provod i da je hteo da se vrati kući na skejtu, ali da je Hana insistirala da ga poveze da ne bi bio opljačkan.

- Ležao sam na zemlji, a onda su mi stavili glavu na kamen. Zatvorio sam oči i pomolio se. Dva čoveka su stajala iznad mene sa kamenjem u rukama.

Izgubio sam svest, a kada sam se probudio imao sam velike bolove. Poslednje čega se sećam je Hanin glas dok je pričala sa otmičarima, bio je veoma nežan i mogao sam da kažem da se uplašila - rekao je on.

Kada je povratio svest uspeo je da se probije do obližnje kuće i da alarmira policiju.

Banda koja je mučki silovala i ubila Hanu Foto: 9news

Zbog ovoga što mu se desilo je bio toliko istraumiran da se nikada nije vratio na studije. Danas ne čuje na jedno uvo i ima vidljive ožiljke zbog napada.

Jedan od optuženih za ubistvo Hane Kornelijus je priznao zločine samo dan nakon hapšenja, a rekao je da je banda izašla u grad da vidi šta može da nađe.

On je naveo da je samo učestvovao u pljački, ali da nije silovao i ubio devojku. Dodaje da su ostala trojica silovala devojku u žbunju i da su mu rekli da su je zavezali i da će je već neko pronaći ujutru.

Broj zločina u Južnoj Africi se neprestano povećava. Oko 56 osoba bude ubijeno dnevno, 110 silovano, a 45 njih bude oteto u svojim automobilima.

VIDEO: Odbrana od jednog napadača može biti uspešna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wlada

    19. oktobar 2018 | 08:49

    Svuda u svetu,sa ovakvima na vešala ili giljotine,što brutalniji odgovor dati ...jer ne može se društveno-korisnim radom na nasilnike,silovatelje i ubice dece...

  • Лицемер

    19. oktobar 2018 | 10:33

    Само хронолошким редом ... јел су белци одговарали за злочине у Африци ! ? Чему толико јаукање, јел зато што је у питању белкиња? Срам вас било, осудите све убице а не само оне црне пути.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA