Vladislav (18) je zavio Krim u crno: Bio je tih i povučen, zanimale su ga serijske ubice i mrzeo je školu u koju je ušao naoružan (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Postoji više teorija o tome zbog čega je Vladislav (18) izvršio masakr na koledžu

  • 0

Masakr na krimskom koledžu u Kerču, potresao je čitav svet, a broj žrtava neprestano raste. Najmanje 21 osoba je ubijena, a dok na desetine povređeno, kada je student Vladislav Rosljakov (18) prošao kroz zgradu koledža pucajući na studente pre nego što se ubio.

Vlasti su saopštile da slučaj vode kao masovno ubistvo, a ne terorizam, na šta se prvobitno sumnjalo. Ruski istražni komitet navodi da su svi ubijeni u napadu stradali od prostrelnih rana, iako je prethodno bilo informacija da se dogodila eksplozija bombe ručne proizvodnje.

U ovom trenutku je sve počelo! Smeh i razgovor zamenili su unezvereni pogledi i strah, kada se začula eksplozija u kojoj je najmanje 19 osoba poginulo (VIDEO)

Mesto gde se dogodio jezivi napad Foto: Tanjug/AP

Vlasti Krima ispituju mogućnost da je napadač na koledžu u Kerču imao saučesnika, prenose Agencije.

Iako je prvobitno bilo objavljeno da je student Vladislav Rosljakov sam izveo napad u školi, vlasti veruju da mu je možda neko pomogao u pripremi napada, prenela je agencija Rojters.

Prema rečima portparola ruskog Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma Valerija Kiseljeva, Rosljakova je zanimalo pravljenje bombi kućne izrade i o tome se hvalio pred bliskim prijateljima, prenela je agencija Tas s.

Ovo nameće pitanje šta je moglo da natera ovako mladu osobu da počini stravičan zločin i na kraju sebi oduzme život.

ŠTA JE POZNATO O UBICI?

Njegovi motivi za sada nisu jasni, pa vlastima ostaje samo da nagađaju. Vladislav je krenuo u politehnički koledž 2015. i specijalnost je trebalo da mu budu montaža i eksploatacija električnih uređaja u industrijskim i stambenim zgradama. Zajedno sa njim u odeljenju je bilo 24 učenika.

Postoje indicije, da je student četvrte godine razvio neprijateljski odnos prema svom koledžu, prenosi BBC.

Ruski RBC TV je intervjuisao prijatelja ovog mladića koji je iskao da je ubica "mrzeo tehničku školu" i da se zakleo da će se osvetiti nastavnicima.

Pričalo se da je napadač imao dozvolu za nošenje oružja, ali je krimski ombudsman za prava deteta Irana Kljuevska, izrazila sumnju u tu tvrdnju. Lokalni mediji su pisali da je prošao sve potrebne preglede za dobijanje oružja i da je ubrzo kupio pušku kalibra 12, a par dana pre napada i municiju.

Ostali studenti koji su poznavali ubicu kažu da je bio veoma tih, da je teško komunicirao sa drugima i da je odavno prestao da koristi društvene mreže.

Drugi su istakli da je su ga zanimale serijske ubice i da je bio fan krvavih kompjuterskih igara, prenosi meduza.io.

Prema pisanju lista "Kommersant", mladić je odrastao u siromašnoj porodici. Njegovi roditelji su se nedavno razveli, a on je živeo sa majkom, koja je radila kao medicinska sestra. Za nju se piše da je navodno pripadnica Jehovinih svedoka, čije je delovanje u Rusiji zabranjeno.

Istraga je u toku Foto: Tanjug/AP

Pre početka masovnog ubijanja svojih kolega, Vladislav je napisao na društvenim mrežama: "Najdraže ljude nosimo stalno sa sobom. U mislima. U sebi. U srcu".

A 15. oktobra je postavio fotografiju svoje devojke i napisao "Volim te sunašce". Na osnovu toga istražitelji sumnjaju da je Vladislav mogao da krene u masakar zbog problema u odnosima sa voljenom devojkom, prenose "Večernje Novosti".

Na društvenim mrežama Vladislav je sebe nazivao imenom "Vladislav Rajh". Navodno je bio poklonik Erika Harisa i Dilana Klibolda koji su ubili 13 đaka u jednoj američkoj školi.

Ljudi pale sveće za poginule u masakru Foto: Tanjug/AP

KAO U HOROR FILMOVIMA

Vladislav je išao po školskim hodnicima, ulazio u učionice i pucao na sve koji su se našli na njegovom putu. Kamera u školskom hodniku zabeležila je kako se na kraju ubio, na drugom spratu školske zgrade.

Posle prvih pucnjeva u školi je zavladala panika. Jedna od devojaka ispričala je kasnije da je videla kako je Vladislav ubio njenu drugaricu.

Očigledno pod šokom, direktorka kerčenskog politehničkog koledža Olga Grebenikova je sva uzbuđena pričala novinarima kako je to bio pravi teroristički akt, poput onog koji se dogodio u Severnoj Osetiji u gradu Beslanu kada su čečenski teroristi pobili u fiskulturnoj sali decu i njihove nastavnike, pišu "Večernje Novosti".

Ostavljaju cveće i igračke za poginule Foto: Tanjug/AP

Đaci tvrde da je eksplozija bila za vreme školskog odmora, prvo na prvom, a zatim i na drugom spratu. Đaci su u panici bežali iz škole, neki su preskakali dvorišnu ogradu.

Čim se raširila vest, mnogi su pomislili da se radi o terorističkom aktu. Počele su razne spekulacije i priče navodnih očevidaca o većem broju terorista.

Ali se kasnije ispostavilo da je krvoproliće napravio učenik te škole koga su poznavali mnogi.

Na Krimu je proglašena trodnevna žalost Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Jezivi snimak pucnjave na fakultetu na Krimu u kojoj je najmanje 19 osoba poginulo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA