≫ 

Pomama za kanabisom, nestašica u radnjama: Kanađani već prvog dana pokupovali svu marihuanu

Online radnje su se, zbog velikog broja porudžbina, takođe našle u neprilici i kasnile su sa dostavom kanabisa kupcima

  • 0

Već prvog dana nakon što je Kanada legalizovala konzumiranje marihuane, u nekim delovima te zemlje došlo je do nestašice kanabisa zbog prevelike potražnje, piše BBC.

Naime, ljudi su nakon promene zakona čekali u redovima ispred radnji koje su specijalizovane za prodaju te lake droge, pa su mnoge prodavnice rasprodale svoje zalihe već prvog dana.

Kanađani od ponoći na ulicama slobodno puše marihuanu: Ceo svet gleda kako se ova država menja i počinje sa novim načinom života (FOTO)

Online radnje su se, zbog velikog broja narudžina, takođe našle u neprilici i kasnile su sa dostavom kanabisa kupcima. Građani se upozoravaju da bi dostava tog proizvoda mogla da kasni i do pet dana zbog štrajka radnika poštanskih službi koji je predviđen za sledeću nedelju.

Do nestašice kanabisa je došla na mnogim područjima Kanade. Međutim, mnogi vlasnici prodavnica već zadovoljno drljaju ruke, prenosi Index.hr.

Na nabavku marihuane građani Nove Škotske, najmanje pokrajine u Kanadi, potrošili su prvog dana oko 600.000 kanadskih dolara (otprilike 440.000 evra).

Kanađani su već potrošili brdo para na kanabis Foto: Tanjug/AP

PRVE KAZNE

Kanadska policija počela je da deli i prve kazne za vožnju pod uticajem marihuane. Policijski službenik za CBC je izjavio da je prva kazna izdata u sredu, jedan sat nakon ponoći - samo sat vremena nakon što je konzumacija kanabisa postala legalna.

Podsetimo se, prema novom zakonu konzumiranje marihuane u Kanadi ipak ima svoja ograničenja. Na primer, korisnici bi trebali da budu punoletni, pa su određene stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloletnicima.

Kanadska policija počela je da deli i prve kazne za vožnju pod uticajem marihuane Foto: Tanjug/AP

Kanađanima je dozvoljen samo određeni broj biljaka koje mogu uzgajati unutar svog doma, a na javnim mestima mogu kod sebe imati do 30 grama marihuane.

Takođe, uvedene su kazne za vozače koji upravljaju vozilom pod uticajem kanabisa. Policija će zaustavljati "sumnjive" vozače i proveravaće nivo alkohola i THC-a u krvi. Kazne su većinom novčane, ali se u nekim slučajevima može odrediti i zatvorska kazna, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA