Tramp zapretio "veoma teškim" posledicama ukoliko se utvrdi da su Saudijci ubili novinara

Tramp je poručio da je "još uvek prerano" za utvrđivanje potencijalnih posledica, ali da očekuje da da ponedeljka više sazna o tom slučaju

  • 8

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je sinoć da bi mogao da razmotri sankcije protiv Saudijske Arabije zbog nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija, prenosi AP.

Navodi se da je Tramp, nakon potpisivanja predsedničkog ukaza u Arizoni, novinarima kazao da će uključiti Kongres u bilo kakvo odlučivanje, ali je naveo i da će dati "određene preporuke".

Tramp je poručio da je "još uvek prerano" za utvrđivanje potencijalnih posledica, ali da očekuje da da ponedeljka više sazna o tom slučaju.

Saudijska Arabija priznala da je novinar Džamal Kašogi mrtav: Preminuo je nakon svađe u konzulatu

- Otkrićemo ko je znao šta, kada i gde i utvrdićemo to - rekao je Tramp.

Kašogi je nestao 2. oktobra Foto: Tanjug/AP

Podseća se da je Tramp juče kazao da "svakako izgleda" da je Kašogi mrtav i zapretio "veoma teškim" posledicama ukoliko se utvrdi da su Saudijci ubili novinara.

AP navodi da je nestanak Kašogija izazvao globalno nezadovoljstvo i zapretio odnosu SAD i Saudijske Arabije.

Podseća se da je on poslednji put 2. oktobra viđen kako ulazi u saudijski konzulat u Istanbulu.

U petak uveče je jedna saudijska televizija objavila da prvi rezultati istrage pokazuju da je novinar Džamal Kašogi preminuo nakon tuče koja je izbila između njega i ljudi sa kojima se sastao u saudijskom kozulatu 2. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    20. oktobar 2018 | 08:43

    Kako foliraju ameri.Dokle god saudijci kupuju od amerike naoruzanje i daju milijarde dolara za to,za njih nema zime.Jednostavno mogu da rade sta hoce,pa nisi ameri ludi da kaznjavaju svoju najbolju musteriju.

  • Md

    20. oktobar 2018 | 08:09

    Ma nisu ga ubili...sapleo se na stepeniku i pao.. .kažu potukli se u ambasadi, ko da poveruje da je došao u ambasadu da se potuče ...a pripremili mu doček, ubijanje u ambasadi...svet je skroz poludio

  • Milan

    20. oktobar 2018 | 09:53

    Kakva kazna to je smesno!pa ameri ih ppdrzavaju zbog nafte i uvaljuju im oruzje iako znaju da su ovi glavni finansijeri terorizma u svetu!jos jedna licrmerna izjava najlicemernije nacije na svetu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA