≫ 

Hiljade Brazilaca na ulicama uzvikivalo protiv desničarskog predsedničkog kandidata: Ulicama grmelo "ne on"!

Građani su ispunili bulevare i trgove u gradovima, nedelju dana pre drugog kruga predsednickih izbora, na kojima će, prema anketama, Bolsonaro najverovatnije odneti pobedu

  • 1

Hiljade građana Brazila izašlo je na ulice u 27 gradova kako bi protestvovali protiv kandidature Žaira Bolsonaroa za predsednika države.

Učesnici protesta u Braziliji, Rio de Žaneiru, Sao Paulu i još 24 brazilska grada uzvikivali su "Ne on", što je postalo i slogan protiv bivšeg vojnog kapetana Bolsonara, prenosi AP.

"Brazilski Tramp" ubedljivo do drugog kruga izbora: Zamalo da pobedi već u prvoj rundi, a konačna odluka pada 28. oktobra

Građani su ispunili bulevare i trgove u gradovima, nedelju dana pre drugog kruga predsednickih izbora, na kojima će, prema anketama, Bolsonaro najverovatnije odneti pobedu.

Demonstranti uzvikivali "ne on" Foto: Tanjug/AP

Bolsonaro je razbesneo brojne građane Brazila time što je podržao diktaturu od 1964. do 1985. godine i komentarisao negativno homoseksualce, žene i crnce.

On je u prvom krugu izbora osvojivši 46 odsto glasova birača, a u drugom krugu protivkandidat će mu biti Fernando Hadad iz Radničke partije koji je u prvom krugu osvojio 29 odsto glasova birača.

Ispred Umetničkog muzeja u Sao Paulu, demonstranti su udarali u bubnjeve i nosili zastave LGBT zajednice, a mnogi od njih su nosili postere s likom Hadada.

Bolsonaro će najverovatnije pobediti u drugom krugu Foto: Tanjug/AP

Jedan od učesnika protesta izjavio je da Bolsonaro za njega "predstavlja fašizam, netoleranciju i nasilje, koji mogu da se vidi u Evropi i SAD".

Tokom kampanje, Bolsonaro je privukao brojne glasače time što je obećao da će zaustaviti nasilje narko-bandi i drugih kriminalaca i isticao korupciju u vreme vladavine Radničke partije.

Takođe, on je obećavao povratak "tradicionalnim brazilskim vrednostima".

VIDEO: Brazilska seks bomba nazdravlja votkom sa "babuškom"

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. oktobar 2018 | 09:47

    DESNICAR CE BITI SIGURNO PREDSEDNIK JER JE PODRZAN OD AMERA I ZAPADA KAKO BI BRAZIL ISCUPALI IZ BRIKSA!!! NA VLAST MORA DOCI AMERICKI MARIONETA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA