Šokantne tvrdnje o Kašogijevom ubistvu: Likvidirao ga je tim od 15 ljudi. Trebalo je da ga drogiraju, pa kidnapuju. Telo je izneto u tepihu

Prema njegovim rečima, grupa muškaraca trebalo je da drogira i kidnapuje novinara, a kada im se on suprotstavio, ubili su ga

  • 8

Saudijski novinar Džamal Kašogi je zadavljen a njegovo telo je zatim umotano u tepih i izneto iz zgrade konzulata u Istanbulu, izjavio je visoki zvaničnik vlade Saudijske Arabije.

U međuvremenu, član tima od 15 muškaraca koji su poslati iz kraljevstva da se sukobe sa Kašogijem, obukao je njegovu odeću i izašao napolje, kako bi izgledalo da je novinar živ napustio zgradu, piše Dejli mejl.

Prema njegovim rečima, grupa muškaraca trebalo je da drogira i kidnapuje novinara, a kada im se on suprotstavio, ubili su ga.

Novi detalji o ubistvu Kašogija: Jedan od osumnjičenih obučavan za špijuna Saudijske Arabije, poznat je po "sumornoj faci"

I dalje se ne zna sigurno gde se nalazi njegovo telo Foto: Tanjug/AP

Nakon što je u početku negirala da ima bilo kakve veze sa nestankom Kašogija, Saudijska Arabija je priznala u petak da je on nastradao u tuči u konzulatu.

Turske vlasti sumnjaju da je telo novinara zatim isečeno na komade, dok zvaničnik Saudijske Arabije ističe da je njegovo telo umotano u tepih a onda dato "lokalnom saradniku" koji ga je bacio.

On ističe da preliminarni rezultati istrage nisu pokazali da je Kašogi mučen i zlostavljan, kako se u početku tvrdilo.

Da podsetimo, novinar Vašington posta Džamal Kašogi vodio se kao nestao od 2. oktobra, kada je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Posle nekoliko dana negiranja, vlasti Saudijske Arabije priznale su da je on "nastradao u tuči u konzulatu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladic

    21. oktobar 2018 | 14:16

    Niko ne osudjuje ubistvo novinara u EU nesto kao zao im i to je to da je se to desilo u Rusiji vec bih sankcije bile potavljene ili nedaj Boze u Srbiji da ubiju pro americkog novinara to bih bilo bombardovanje sankcije itd

  • Johan

    21. oktobar 2018 | 13:56

    Tepih se pokazao funkcionalan bezbroj puta.

  • Kasper

    21. oktobar 2018 | 14:47

    A tepih persijanac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA