Trampu se digla kosa na glavi od kolone migranata koji marširaju ka SAD: Ovo je njegova poruka za Gvatemalu, Honduras i El Salvador (VIDEO)

Agencija navodi da zvaničnici Bele kuće nisu pružili dodatne detalje povodom ove situacije i šta bi moglo to da znači

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će početi da ukida ili da značajno umanjuje pomoć koju šalje za tri države Centralne Amerike zbog karavana sa migrantima koji se kreće ka južnoj granici SAD, javlja AP.

Agencija prenosi da je Tramp putem Tvitera poručio da "nisu uspele da obave svoj posao i spreče narod da napusti svoju zemlju i uđe ilegalno u SAD".

Veliki naučnik poslao zastrašujuću "poruku iz groba": Obrazovanje i nauka su u velikoj opasnosti, a zato imamo Trampa i Bregzit

Te tri države su, podseća se, ukupno dobile više od 500 miliona dolara od SAD u prošloj fiskalnoj godini.

- Nažalost, izgleda da policija i vojska Meksika nisu bile u stanju da zaustave karavan - poručio je Tramp i dodao da je upozorio graničnu policiju i vojsku da je to urgentno pitanje od nacionalnog značaja.

Agencija navodi da zvaničnici Bele kuće nisu pružili dodatne detalje povodom ove situacije i šta bi moglo to da znači.

Kako je agencija u nedelju prenela, oko 5.000 migranata iz Centralne Amerike približiko se, u koloni dugačkoj 1,5 kilometara, granici SAD i Meksika.

Agencija je tada prenela da se broj migranata na granici povećao preko noći, a da nisu urodili plodom napori meksičke vlade da ih zaustave na granici.

Nekoliko stotina migranata se prijavilo za status izbeglice u Meksiku, a veruje se da u državu pristiže još oko 1.500 migranata, napomenula je agencija.

Rojters navodi da su u karavanu u kojem migranti putuju uglavnom nalaze farmeri, pekari, domaćice i studenti iz Gvatemale, El Salvadora i Hondurasa i da oni teže da stignu do SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ Kiki

    22. oktobar 2018 | 22:39

    Zamisli idu u paklu S A D a A u rusiji i srbiji blagostanje A ljudi beže iz njih Mora da je uticaj osiromašenog uranijuma Ili neko deebelo laže A

  • tina

    23. oktobar 2018 | 08:51

    Digla mu se kosa na glavi? Pa on mora da je lepi lepkom da bi mogla da mu stoji.

  • Zaigrala mečka i kod njih

    24. oktobar 2018 | 13:13

    I treba svi da idu u ameriku, jel ona je i napravila sve ratove i bedu na ovome svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA