≫ 

Venecija pliva u poplavi, zatvorena glavna turistička atrakcija: Policija evakuiše ljude, voda im došla do struka (FOTO) (VIDEO)

Pust glavni trg nakon poplave

  • 8

Trg svetog Marka u Veneciji evakuisan nakon što je voda u ovom delu dostigla 156 cm iznad mora. Italijanski mediji prenose da plima brzo raste i da se očekuje da visina vode dostigne 160 cm.

Ovo znači da je više od 75 posto kopnenog dela grada pod vodom.

Predsednik Veća Đuzepe Konte potpisao je deklaraciju o stanju mobilizacije Nacionalne službe za civilnu zaštitu, nakon što je taj zahtev uputio predsednik Veneto regije.

Neki turisti su se opremili za poplavu Foto: Tanjug/AP

Na snimku koji je šerovan na Fejsbuku vidi se trg koji je potpuno prekrila voda ali i neki turisti kojima je voda preko skoro do struka.

Policija je evakuisala ljude i zatvorila prilaz Trgu svetog Marka.

- Zbog vode koja stalno nadolazi, rešili smo da evakuišemo trg. Međutim, izgleda da je nivo vode počeo da stagnira, stalno nadziremo taj deo i ako nivo počne da opada, turisti će moći da se vrate na trg - rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro.

Vlasnici lokala izbacuju vodu koja je prodrla unutra Foto: Tanjug/AP

Kako prenose mediji, zbog novonastale situacije prekinuta je usluga javne plovidbe gradom, a veze sa ostrvima su i dalje aktivne.

Poplave u Veneciji su česte ali retko kada prelaze 150 cm. Zbog toga su turisti primorani da prelaze preko postavljenih punktova, pa se obilazak jednog od najlepših gradova na svetu pretvori u neobičnu avanturu.

U Veneciji je danas nemoguće ostati suv Foto: Tanjug/AP

Međutim, nekim turistima poplava nije uništila odmor, pa su se rešili da se opuste u bašti kafića sa podignutim nogama na stolicama.

 
 
 
View this post on Instagram
have you ever seen Venice like this? follow @milanocityitalia video by @venice_guide_alla selezionata da @jelly.____A post shared by VENICE FOOD WINE CITY (@veneziacityitaly) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jolle

    29. oktobar 2018 | 17:22

    Tako je..posle povlacenja reka dolazi bujica. Nego hoce li sad Rolex, Šopard, Gucci da imaju snizenu robu posto ih jepiplavilo? 😂😂😂

  • Brba

    29. oktobar 2018 | 19:51

    Venecija pliva u fekalijama!To je pravi naslov...

  • Ccc...

    29. oktobar 2018 | 16:56

    E,sada će pririda da vam da odgovor na potanje,koje postavljate zadnjih nekoliko dana,šta je sa rekama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA