U Italiji još broje mrtve, a ministar pravi nasmejani selfi tokom obilaska poplavljenih područja

Iz italijanske Civilne zaštite poručili su da takvo nevreme nije viđeno u poslednjih 50-60 godina

  • 1

Zamenik talijanskog premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini krenuo je u obilazak područja koja su stradala usled strašnog nevremena koje je zadesilo severnu i zapadnu Italiju, sa smeškom na licu.

Salvini se pridružio spasiocima na putu prema Belunu, području koje je kopnenim putem odsečeno i za koje se smatra da je najgore pogođeno tokom nevremena poslednjih dana. Salvini je juče obećao svoj dolazak kao i prvih 200 miliona evra koje će osigurati za pomoć stanovnicima stradalih područja.

Svoj put zabeležio je nizom fotografija i selfija, koje je objavio na društvenim mrežama. Ali, kako se vidi iz fotografija, Salvini izgleda kao da se dobro zabavlja, a ne da ide na područja stradanja.

Poplave na Siciliji, Foto: AP/Tanjug

Najupečatljivija iz serije fotografija je selfi na kom nasmejanog lica na brodu Civilne zaštite u Veneciji pozira sebi u kameru.

Njegovu objavu komentarisalo je više od hiljadu korisnika Tvitera koji su se velikim delom zgrozili nad Salvinijevim neprimerenim poziranjem i nasmešenim licem s obzirom na to da se zaputio u područja gde su ljudi, kao i priroda, nastradali.

Sicilija pod vodom, Foto: AP/Tanjug

Ali, to nije zaustavilo italijanskog ministra unutrašnjih poslova i zamenika premijera koji se u poslednjoj objavi, nešto umerenijeg smeška na licu s helikopterom u pozadini, obratio svojim "kritičarima, profesorima i novinarima" poručivši im kako ga nije briga za njih i da nastavlja da radi i pomaže Italijanima.

U nevremenu koje je zadesilo Italiju, dosad je poginulo najmanje 20 ljudi, brojna sela su odsečena zbog masivnih odrona i poplava, a uništeno je i oko 14 miliona stabala.

Iz italijanske Civilne zaštite poručili su da takvo nevreme nije viđeno u poslednjih 50-60 godina, a nevreme je sinoć zahvatilo i Siciliju gde je poginulo još 12 ljudi.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1.

    4. novembar 2018 | 15:15

    On samo radi svoj posao a priroda je prouzrokovala žrtve,treba li da žali nekoga,lekarima umiru pacijenti pa ih ne žale i što je normalno.Ovo je kod ljudi u zapadnoj kulturi normalno,žibot teče dalje za žive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA