Predsednici dve velesile izbegavaju da sednu za isti sto? Putin i Tramp će se sresti u Parizu, ali od sastanka nema ništa

Tramp i Putin poslednji sastanak održali su 16. jula u finskoj prestonici Helsinkiju

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp održaće kratak sastanak 11. novembra na marginama komemorativnih događaja u Parizu na 100. godišnjicu primirja kojim je okončan Prvi svetski rat, izjavio je za TAS S portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da promena formata sastanka nije povezana sa bilo kakvim neslaganjima ili drugim problemima u bilateralnim odnosima.

- U ovom slučaju, razlog nisu neslaganja, već je to zbog formata multilateralnih događaja posvećenih 100. godišnjici završetka Prvog svetskog rata. Ovaj format ne dozvoljava da se dvojica predsednika sastanu u punom formatu. Zbog toga je odlučeno da će imati kratak sastanak i dogovoriti se kada će održati kompletan sastanak - rekao je Peskov.

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je ranije da se "verovatno neće" sastati sa ruskim predsednikom Putinom na marginama obeležavanja 100. godišnjice okončanja Prvog svetskog rata u Parizu 11. novembra, preneo je Rojters.

Navedeno je da je Tramp poručio da će se sa Putinom sastati na samitu G20 u Argentini koji se održava od 30. novembra do 1. decembra.

- Sastaćemo se na G20 i verovatno ćemo imati sastanke nakon toga. Nisam siguran da ćemo imati sastanak u Parizu. Verovatno ne - rekao je Tramp novinarima u američkoj vojnoj bazi Endrjuz.

Tramp i Putin poslednji sastanak održali su 16. jula u finskoj prestonici Helsinkiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA