Srbin uhapšen s kokainom u Belorusiji: Bio je na čelu narko-bande koja je organizovala šverc droge u Rusiju

U isto vreme u Volgogradu pet ruskih istražitelja osumnjičeno je za prikrivanje dokaza i falsifikovanje izveštaja o švercu narkotika iz Srbije u Rusiju

  • 0

Državljanin Srbije, koji ima i rusko državljanstvo, nalazi se na čelu međunarodne narko-bande koja je raskinkana posle njegovog hapšenja u Belorusiji. Srbin, koga je policija označila kao "osoba R." je organizovao grupu koja je iz Srbije na tržište Ruske Federacije rasturala kokain.

Belorusko državno tužilaštvo saopštilo je da je Srbin uhapšen prilikom prelaska granice između Poljske i Belorusije i da će mu se suditi u gradu Grodno.

Kokain je bio sakriven u specijalnom bunkeru lažnog krova automobila Ilustracija: Uprava carina

- Carinici su otkrili da je Srbin koji ima dvojno državljanstvo, u svom "audiju A6" sakrio kilogram kokaina. Prilikom pretresa vozila, carinici su u specijalno napravljenom lažnom krovu, bunkeru "audija" pronašli ukupno 992 paketića kokaina - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo je navelo da je Srbin iz Poljske ušao na teritoriju Belorusije preko graničnog prelaza "Kužnica-Bruzgi 2". Prema beloruskom krivičnom zakoniku njemu preti do 15 godina zatvora.

U skoro isto vreme, u Ruskoj Federaciji, protiv pet pripadnika ruske kriminalističke policije Volgogradske oblasti pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da su prikrili materijalne dokaze i falsifikovali izveštaje o švercu kokaina iz Srbije u Rusiju, objavili su ruski lokalni mediji.

Pored njih, još dva istražitelja suočavaju se da dobiju otkaz ukoliko se utvrdi da su sarađivali sa mešovitom rusko-srpskom narko-bandom koja je švercovala drogu iz Srbije u Rusiju.

- Bilo je grubih kršenja zakona i zato je podnet zahtev odeljenja za korupciju da se pokrene krivično postupak protiv petorice policijaca kolega - stoji između ostalog u policijskom izveštaju ruske Uprave za unutrašnju kontrolu i borbu protiv korupcije, koji je procureo u javnosti. Oblasna policija oglasila se povodom ovog slučaja navodeći da je u pitanju greška.

VIDEO: Srpski narko-bosovi ostali bez 1.150 kg droge

(I. Č./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA