≫ 

Srbinu na Malti dali otkaz jer je govorio srpski na poslu, on se vratio i ubio šefa: Na suđenju se smejao porodici žrtve

Ovaj Srbin se juče pojavio pred sudom

  • 22

Bojan Čmelik, Srbin koji je optužen za ubistvo Huga Četkutija preduzetnika sa Malte, dva puta je otpušten sa posla.

On je radio za pomenutog preduzetnika i to u dve njegove firme, a veruje se da je otpušten zbog činjenice da je na poslu govorio srpski, što je protiv pravila.

- U firmi imamo pravilo da se govori jedino engleski jezik ili malteški, zato što mi ne govorimo srpski. Jedna od razloga zašto sam ga otpustio jeste taj što je imao stav: "Ja ću govoriti srpski ako želim" - rekao je Noel Falzon, sin ubijenog Huga i direktor pet njegovih kompanija.

Falzon je juče svedočio na sudu protiv Čmelika. Poslednje ročište je moralo da se odloži pošto je Falzon izgubio kontrolu i počeo je da vreća Čmelika u sudnici, dok se Bojan smejao porodici ubijenog.

Falzon je rekao da je lično otpustio Srbina, a da ga je poslednji put video posle septembra 2017. godine kada je došao po platu, prenosi lovinmalta.com.

- To je bio poslednji put pre ubistva da sam ga video - rekao je Falzon. Čmelik je počeo da radi u pomenutoj kompaniji u februaru 2017. godine.

On je i ranije otpušten, nakon što se nije pojavio na poslu tokom novogodišnje noći u jednoj od Hugovih firmi.

Kako je ranije objavio Telegraf, identitet Bojana Čmelika je lažan i njegovo pravo prezime je Mitić, a to je na suđenju potvrdio i inspektor Nikolaj Sant.

Bojan je koristio lažni pasoš tokom boravka u inostranstvu, a Hetkutija, poznatog i kao "kralj Malte", napao je ispred njegovog restorana i zadao mu dva kobna uboda nožem. U Srbiji ima bogat kriminalni dosije.

Optužen je da je u petak, 13. jula, oko 22.30 ušetao u najnoviji Hetkutijev butik-hotel u Pačevilu, na Malti, prišao biznismenu, zagrlio ga i ubo ga u stomak, pred brojnim svedocima. Hetkuti je brzo prebačen u bolnicu, više puta je operisan, ali mu nije bilo spasa.

VIDEO: Rastin advokat o novim detaljima suđenja sa Lokom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlaja

    8. novembar 2018 | 12:59

    Ako imaju para misle da su boga uhvatili za jaja!

  • Fil

    8. novembar 2018 | 12:57

    I robovlasnici ponekad nastradaju!

  • Don Kihot

    8. novembar 2018 | 13:47

    Banalan razlog za ozkaz na poslu, ako nije bio pilot, dispecer ili profesor, ali jos banalniji motiv ubistva. Pomisljam da je ubica duševni bolesnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA