Detektiv koji je tražio malu Medlin Meken objavio knjigu i zaradio pravo bogatstvo: U njoj je napisao šokantne stvari o detetovim roditeljima

Kejt i Geri se trenutno sude sa njim na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, kako bi ga sprečili da zarađuje na nestanku njihove kćerke

  • 0

Detektiv koji je predvodio potragu za devojčicom Medlin Meken, a koja je nestala pre 11 godina, zaradio je skoro 400.000 evra od knjige o ovom slučaju. On u knjizi aludira da su za nesreću odgovorni roditelji nestale devojčice, ali oni su odlučni da mu se osvete.

Zvanični dokumenti su pokazali da je penzionisani portugalski šef policije Gonkalo Amaral zaradio skoro 400.000 evra od knjige "Istina laži", piše Dejli mejl.

On tvrdi da je Medlin umrla u nesreći u apartmanu "Algarve" 2007. godine i da su njeni roditelji prikrili zločin, prenosi britanski "San".

Kejt i Geri se trenutno sude sa njim na Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, kako bi ga sprečili da zarađuje na nestanku njihove kćerke.

Medlin je imala tri godine kada je nestala Foto: Profimedia/Ferrari

- Ako Gonkalo Amaral nastavi da iznosi ove sramne tvrdnje, onda će morati da se bori. Kejt i Geri neće da mu dozvole da se izvuče sa tim što je rekao o njima - kaže izvor blizak roditeljima.

Knjiga "Istina laži" zabranjena je 2009. godine i tada je počela "akcija" protiv Amarala. Dobili su slučaj 2015. godine, ali je presuda poništena u žalbenom postupku i Amaral je dobio kompenzaciju.

Prema zvaničnim dokumentima, Amaral je zaradio 342.111 evra od knjige u periodu 2008-2009 i još 40.000 evra od prodaje DVD-a.

Pretpostavlja se da je dobio još 22.800 evra od intervjua o Medlinom nestanku i da je zaradio više para od knjige, kako je zabrana ukinuta.

Mekenovi su sada otišli na Međunarodni sud, ali se plaše da bi, ukoliko izgube, morali da mu plate i da mi ti ispraznilo fond koji su osnovali za pronalazak Medlin.

Prošlog meseca je otkriveno da su se donacije za Medin fond smanjile do "nule" tokom poslednjih 11 godina.

- Ideja da novac još nailazi je pogrešna. Donacije su presušile odavno. Kada se vest pojavila, nekoliko finih ljudi je poslalo nešto novca, ali ništa zaista veliko - kaže izvor blizak njenim roditeljima.

Roditelji su pravdu potražili na sudu Foto: Guliver/Dan Kitwood/Getty Images

Medlin fond je osnovan nedugo posle njenog nestanka, sa ciljem da se ona pronađe i njeni otmičari privedu pravdi.

Suma u iznosu od 855.000 evra je ostala i njome su roditelji planirali da plate privatnog detektiva, ukoliko policija prekine potragu.

Tokom godina je novac stizao u fond - koji je jednom iznosio čak dva miliona evra - uglavnom od internet prodaje.

Ali, prodavnica se nedavno zatvorila.

- Nažalost, zbog obaveza i pritisaka, nisam u mogućnosti da primam narudžbine preko sajta. Zahvaljujemo se na podršci. Hvala svima koji su velikodušno donirali u Medlin fond preko naše prodavnice. To nam mnogo znači - napisala je Kejt.

Prvih meseci nakon nestanka, u fond je skupljeno 2.000.000 evra, od toga 73.000 od prodaje majica, ručnih satova, stikera, postera. Sledećih godina iznos koji je stizao u fond bio je 684.000 evra. Ali u poslednje vreme, prihodi su presušili.

Prošlo je 11 godina od nestanka Foto: Profimedia, Zuma Press - Archives

Kejt je takođe 2011. godine objavila knjigu "Medlin", sa kojom je zaradila 1.140.000 evra. Te pare je stavila u fond.

Kejt i Geri se sada nadaju da će se potraga za njihovom ćerkicom nastaviti bar još šest meseci.

- Oni ne znaju da li će potraga biti nastavljena ili će se prekinuti svakog trenutka - dodao je iszvor.

Tada trogodišnja Medlin nestala je iz apartmana u Portugaliji tokom porodičnog odmora u maju 2007. godine. Medlin i njena mlađa sestra bliznakinja ostavljene su same u sobi da spavaju, dok su roditelji večerali u obližnjem restoranu sa prijateljima.

Tokom godina pojavljivale su se razne teorije o tome šta se dogodilo sa njom, a jedan bivši detektiv i dalje veruje da je ona živa i da se nalazi negde u Portugaliji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA