≫ 

Najmlađa žena u Kongresu ne može da iznajmi stan u Vašingtonu, dok ne dobije svoju prvu platu u januaru

Ona ističe da je trenutno bez primanja, ali poručuje ljudima da ne brinu za nju

  • 0

Kandidatkinja Demokratske partije za američki Kongres Aleksandrija Okasio-Kortes je ostvarila uspeh u izbornoj trci i postala je najmlađa žena koja je ikada ušla u Kongres, prenosi CNN.

Međutim, mediji poslednjih dana pišu ad ova dama neće moći sebi da priušti iznajmljivanje stana u Vašingtonu dok ne stupi na novu fuknciju u januaru 2019. godine.

Pre nego što pređe na novi posao, ona će morati da nađe novo mesto za život u američkoj prestonoci, nakon što je sada već nekoliko meseci bez posla.

Ona je istakla da je ovaj prelazni period veoma neobičan jer za to vreme neće primati platu.

- Tri meseca ću provesti bez plate, pre nego što postanem član Kongresa. Kako da iznajmim stan? Te male stvari su veoma stvarne - rekla je ona.

Ona poručila ljudima da ne brinu i da će se ona i njen partner već nekako snaći, prenosi Independent. Aleksandrija živi u Njujorku u Bronksu. Dok se priprema za Kongres, ona narednih meseci neće primati platu.

Život u Vašingtonu je veoma skup, a Aleksandrija je ukazala da ovakve stvari mogu da spreče ljude da u ovom gradu traže posao.

- Naš politički sistem nije napravljen za obične ljude, ljude iz radničke klase koji bi vodili zemlju - kaže ona.

Ona za svoju kampanju nije prihvatala donacije, a potrošila je 194.000 dolara. Njen protivkandidat Džo Krouli je potrošio 3,4 miliona dolara.

Garsonjera u Bronksu u Njujorku košta 1.764 dolara mesečno, dok u Vašintonu takav stan košta 1.996 dolara mesečno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA