≫ 

Monstrume koji su silovali i ubili Hanu (21) stigla zaslužena kazna: Nakon izricanja presude, publika aplaudirala i uzvikivala "pravda" (VIDEO)

Sudija je dodala kako ni jedan od osuđenih nije pokazao istinsko kajanje nakon zločina u Južnoj Africi

  • 2

Nasilnici koji su silovali i ubili studentkinju Hanu Kornelijus iz Južne Afrike osuđeni su na doživotni zatvor. Po izricanju presude na sudu u Kejp Taunu publika prisutna na galeriji u sudnici počela je oduševljeno da viče i aplaudira, piše Dejli mejl.

Vernon Vitboi (33), Geralno Parsons (27) i Eben Van Nieberk (28) proglašeni su krivima za silovanje i ubistvo, kao i za otmicu, pljačku i pokušaj ubistva Haninog prijatelja Česlina Marša, piše Dejli mejl.

Četvrti kriminalac, Nešvil Hulius (29), proglašen je krivim za pljačku i otmicu i on je dobio ukupno 22 godine zatvora.

Sudija Rošeni Alie pročitala je presudu i dodala kako ni jedan od osuđenih nije pokazao istinsko kajanje.

Da podsetimo, Hana je brutalno silovana i ubijena u maju prošle godine. Nju su kidnapovala četvorica muškaraca, kada je nakon noćnog provoda vozila do kuće druga Česlina u Kejp Taunu.

Njeno telo je ostavljeno u vinogradu, a Česlina su premlatili ciglama i ostavili misleći da je mrtav, ali on je ipak uspeo da preživi.

Česlin je bio na izricanju presude zajedno sa svojom majkom koja je rekla da je presudu jako dobro čuo uprkos tome što je zbog premlaćivanja ostao gluv na jedno uvo.

Česlin nakon premlaćivanja ne čuje na jedno uvo Foto: Facebook/Cheslin Marsh

Hanine majka i baka nisu doživele presudu jer su obe umrle 10 meseci od njenog ubistva.

Ostatak Hanine porodice upoznao je Česlina tek u sudnici i pružili su mu reči utehe.

Tokom čitanja presude, sudija Alie je rekla da su silovatelji namerno želeli u potpunosti da iskoriste Hanu i liše je svake "privatnosti, dostojanstva i čovečnosti". Ona je istakla kako je ovo primer najokrutnijeg nasilja.

Nakon izricanja presude, publika prisutna na galeriji u sudnici počela je oduševljeno da viče i aplaudira.

Na suđenju je moglo da se čuje kako su su četvorica zločinaca oteli Hanu i Česlina te se s njima odvezli do nekog poznanika gde su pušili kristalni meth. Nakon toga su Hanu autom odvezli na usamljeno mesto gde su je silovali, a potom izboli nožem i bacili joj na glavu komad stene.

Na kasnije otkrivenim snimcima nadzornih kamera, vidi se da su muškarci nakon ovog zločina nastavili sa svojim zločinačkim pohodom te napali još tri žene.

Hanin otac rekao je kako je njegova porodica umrla zajedno sa njom.

Hana je bila na drugoj godini fakulteta Foto: Facebook/Hannah Cornelius

- Moja supruga je nakon okrutnog ubistva ćerke postala "tek senka nekadašnje sebe", a nekad je bila najsnažnije i najsposobnija osoba koju sam poznavao. Ne znam šta se dogodilo kada je odlučila da zapliva u tad mrzlom i olujnom Atlantskom okeanu iz kojeg se više nije vratila - rekao je Hanin otac Vilem Kornelijus.

On je dodao kako Hanin mlađi brat boluje od autizma i još uvek pita kada će se sestra vratiti kući.

Kako se odbraniti od napada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziui

    13. novembar 2018 | 11:47

    Svaka cast . Kod nas bi u korumpiranom sudstvu dobili po 5 godina

  • rale

    13. novembar 2018 | 20:52

    sudije u srbiji dali ste se postideli.ovo je po pravdi bozijoj,ovaj sud je poslat od boga.nasim sudijama ce suditi bog,tek onda ce videti sta je pravda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA