≫ 

Snežna oluja pogodila istočni deo SAD: Najmanje osmoro poginulo, stotine hiljada ljudi bez struje (VIDEO) (FOTO)

Zbog oluje su zatvorene škole, odlaganja vremena polaska linija gradskog saobraćaja i otkazivanja letova

  • 1

Internetom kruže video snimci ogromne zimske oluje koja je zadesila istočni deo SAD, usled koje je poginulo najmanje osam osoba.

Turbulentna mešavina kiše, snega i leda koja je prvobitno udarila zapadni deo, ostavila je pustoš od juga do severoistoka u četvrtak, a desetine hiljada domova je ostalo bez struje.

Zbog oluje su zatvorene škole, odlaganja vremena polaska linija gradskog saobraćaja i otkazivanja letova, prenosi Si-EN-En.

U određenim delovima Pensilvanije i Nove Engleske sneg je napadao do između 15 i 30 centimetara, saopštila je Američka Meteorološka služba.

Sajt Poweroutage.us objavio je da je u Indijani, Kentakiju, Ohaju, Zapadnoj Virdžiniji, Virdžiniji. Pensilvaniji i Nju Džersiju oko 389.000 korisnika je ostalo bez struje.

 

Ovakvi vremenski uslovi doveli su do povećanog broja saobraćajnih udesa u nekoliko saveznih država u kojima je bilo poginulih i povređenih.

CNN navodi da je i u Njujorku bilo ogromnih zastoja usled nevremena.

- Prevoz i saobraćaj su ključni u našem gradu. Sneg viši od osam centimetara prekrio je Njujork. Ovo je neprihvatljivo. Majke sa decom su blokirane, ljudima nestaje benzina. Ovo je neprihvatljivo, zahtevamo odgovore - napisao je jedan korisnik na Tviteru.

U četvrtak je nekoliko sati bio zastoj na mostu Džordža Vašingtona koji povezuje gornji Menhetn sa južnim Nju Džersijem.

Policija Nju Džersija je saopštila da je tog dana imala 555 intervencija na poziv zbog sudara vozila i 1.027 intervencija po pozivu zbog udesa u kojima su učestvovali motoristi.

Sneg se otežano čisti Foto: Tanjug/AP/Elise Amendola

- Ako nije neophodno, nemojte da izlazite napolje kako bi naše ekipe mogle da očiste puteve. Ako morate napolje, molimo vas da vozite polako - navodi se u saopštenju policije.

U Pensilvaniji je došlo do incidenta sa škloskim autobusima koji nisu mogli da vrate decu kućama usled zatvaranja puteva, te su deca bila smeštena u jednom školskom kompleksu u "uslovima sličnim onima iz skloništa" sve dok roditelji nisu došli po njih.

 

Očekuju se još jače snežne padavine i ledena kiša u centralnom delu Apalačkih planina ka severoistoku.

Sneg se očekuje i na severu Srednjeg Atlantika i u saveznim državama na severoistoku, navodi CNN.

Sneg je počeo da pada i kod nas

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA