≫ 

Upucano više ljudi u bolnici u Čikagu, među njima policijac koji je u kritičnom stanju (VIDEO)

Prema prvim informacijama policija je upucala jednog od napadača

  • 2

Policija u Čikagu uzvratila je na otvorenu paljbu nepoznatog napadača u blizini Mersi bolnice u Čikagu, u kojoj je upucano više ljudi.

Više hitaca ispaljeno je i unutar i van ove medicinske ustanove između 15.00 i 15.30 sati. Prijavljeno je više povređenih, zasad je poznato da je stradalo dvoje ljudi, a da su ranjene još dve osobe među kojima je policijac.

Iz snaga unutrašnjeg reda Čikaga rečeno je i da je jedan policajac upucan i teško ranjen. On je prevezen na Univerzitetsku bolnicu Čikaga u kritičnom stanju.

Prema poslednjim informacijama, jedan od osumnjičenih je upucan.

O tačnim okolnostima pucnjave nije bilo širih detalja.

Jedan od zaposlenih u bolnici izjavio je da je čuo osam ili devet ispaljenih hitaca. Zaposleni klinike i pacijenti čim su ih začuli zaključali su vrata i skrivali se u zadnjem delu zgrade.

- Užasno sam prestrašena. Nikad se nisam osećala ovako. Toliko mi je bilo blizu. Mogla sam da budem na tom mestu i da je neki od metaka prošao kroz zidove, neko od nas bi bio povređen - rekla je jedna od zaposlenih.

Svedok pucnjave Džejms Grej rekao je da je video najmanje jednu upucanu ženu u blizini bolnice. Prema njegovim rečima, ugledao je ženu i muškarca kako razgovaraju šetajući ka parkingu, tačno pre nego što je muškarac izvukao oružje i upucao ženu, a zatim osuo paljbu i po ostatku bolnice.

- Kada je ušao unutra, samo je nasumice počeo da puca - izjavio je Grej.

- Stajao sam u redu i čekao rezultate kada sam čuo pucnje. Okrenuo sam se i video muškarca kako više puta puca u nekoga na zemlji. Maltene odmah se pojavio policajac i oni su zapucali jedan na drugog, ali onda je napadač napunio oružje i ponovo pucao u osobu na zemlji. Potom je ušao u bolnicu i opet su odjeknuli pucnji - ispričao je pred kamerama  drugi muškarac čiji identitet nije saopšten.

(M. Ro., ABC7Chicago)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa tumbas

    20. novembar 2018 | 00:15

    jedva cekam da pobegnem iz ove Srbije :) . Ajde mudrasi javite se I pljujte Srbiju svaki dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA