≫ 

More usred pustinje: Nezapamćene poplave odnele 30 života u Saudijskoj Arabiji (VIDEO)

Apokaliptični snimci pokazuju sav užas nevremena

  • 7

Saudijsku Arabiju su proteklih dana pogodile nezapamćene padavine, a život je u nevremenu izgubilo 30 osoba.

Mnogobrojne kuće i drugi objekti oštećeni su u nevremenu i poplavama, prenosi list Saudi Gazet.

Kako se navodi, službe za spasavanje su evakuisale skoro 4.000 ljudi iz područja zahvaćenih poplavama.

Korisnici društvenih mreža objavljivali su snimke na kojima se može videti da su poplave napravile čitavo more u pustinji, a mnogi su ove snimke nazvali apokaliptičnim.

Voda je doslovno prekrila pustinju, a vozila su se jedva kretala na takvom terenu. Mnogi očevici tvrde da nikada nisu videli ovakve nepogode u toj pustinjskoj zemlji.

Video koji je izazvao najviše reakcija u javnosti svakako je klip na kome se vidi beduin koji sa svojom suprugom vodi krdo kamila po ogromnom pljusku.

 
 
 
View this post on Instagram

#SaudiArabiaFloodsA post shared by Zulma (@zulma_matos_) on

 

VIDEO: Snimak kuća uništenih u odronu u Hrvatskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. novembar 2018 | 08:34

    I u pistinji ima vode kao sto je gelta.Gelta je tipična za pustinjska područja, a nastaje kada se formirana podzemna voda izliiva na površinu i stvara trajne bazene i rezervoare. Guelta d’Archei se nalazi u visoravni Ennedi, u sjeveroistočnm Čadu, skrivena iza kanjona koji je štiti od surovih pustinjskih uslova. Nju svaki dan posjeti na stotine deva koje pastiri ovdje dovode da se napiju vode i odmore, prije nego nastave svoj naporni put preko Sahare. Ova tradicija traje već stotinama godina, a zbog velikog broja deva u vodi (i njihovog izmeta), ona je postala trajno crno Deve nisu jedine životinje koje se mogu pronaći u ovoj pustinjskoj oazi. Iz crne vode vreba i mali broj nilskih krokodila koji svjedoče o tome da je Sahara nekada bila daleko ‘vlažnije’ područje nego danas. Guelta d’Archei predstavlja jednu od posljednjih preostalih kolonija nilskih krokodila u ovoj pustinji. Oni se hrane ribama koje se hrane algama koje uspijevaju u ovoj vodi zahvaljujući izmetu deva

  • Olja

    22. novembar 2018 | 08:24

    Ovo je katastrofa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA