≫ 

Petorica Srba osuđena za ubistvo Amerikanca, dvojica oslobođena: Velika drama na Zakintosu, Bakarijeva majka u šoku (VIDEO)

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora

  • 90

Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za učestvovanje u tuči u kojoj je ubijen američkog studenta Bakarija Hendersona na Zakintosu, oslobođeni su optužbe. Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

U daljem toku suđenja, petorica Srba osuđena su danas na kaznu zatvora od pet do 10 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu u julu prošle godine na Zakintosu.

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Bakari Henderson ubijen je na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula 2017. godine Foto: Tanjug/AP

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od dva meseca, na koju mogu da se žale i osuđeni i grčko tužilaštvo.

Srbi kojima se sudilo na Zakintosu Foto: Facebook

MAJKA UBIJENOG AMERIKANCA: OVO NIJE PRAVDA ZA UBISTVO

Bakarijevi roditelji Fil i Džil Henderson nakon izricanja presude rekli su kako pravda nije zadovoljena.

- Da se ovo dešava u Americi, rezultat bi bio drugačiji. Ne mogu da verujem da su ga ubili, bacili ga i šutirali kao psa a da nisu pokazali pokajanje zbog onoga što su uradili. Mislim da ovo nije pravda za ubistvo, oni su ga brutalno ubili - rekla je majka mladića Džil i briznula u plač.

Advokat porodice Henderson dodao je kako je ovo "loš dan za pravdu".

Jedan od branilaca naših mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je Tanjugu da je zadovoljna ovom presudom i ocenom suda da nije reč o ubistvu, kao što je od početka i tvrdila.

Ona je pojasnila da prema grčkim zakonima osuđenici mogu da budu pušteni na uslovni otpust posle jedne trećine izdržane kazne.

Bakarijevi roditelji kažu da pravda nije zadovoljena Foto: Tanjug/AP

Takođe, kada su u pitanju mlađi punoletnici, njima se jedan dan pritvora računa kao dva dana, a pritvor se uručunava u zatvorsku kaznu.

Ovih pet srpskih mladića su u pritvoru od hapšenja nakon incidenta u julu prošle godine.

Bakari Henderson ubijen je na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula 2017. godine u klubu "Bar kod", u mestu Laganas.

VIDEO: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO Ubistvo uzbekistanskog MMA borca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobricanka

    22. novembar 2018 | 14:28

    Nisam zadovoljan presudimo, trebalo je 7 puta dozivotna. To bi bilo najispravnine.

  • Име и Презиме

    22. novembar 2018 | 15:11

    Много "паметних" људи на једном месту... Прочитају чланак у новинама и сви дају себи за право да некоме суде... А детаље "знају" само из горе поменутих... Срамно... Шта ако је тај Американац био бахат према нашој девојци из Србије па су наши момци као витезови стали у одбрану? Не, зашто би тако размишљали и стали у одбрану наших људи, када је боље да жалимо неког тамо смрдљивог црнца из наше братске Америке? Мене и другара су у сред Београда напала 4 црнца, пре пар година, ја сам зарадио 31 копчу на глави, њега су уболи разбијеном флашом 3 пута у врат и срећа те Богу хвала, промашили за пар милиметара артерију и тако остане жив! Код њих последица такорећи није ни било... Дошла полиција, хитна... Па онда, болница, полицијска станица, изјаве... Епилог је био следећи, после мучног и дугогодишљег суђења, ја сам добио условну казну за учествовање у тучи са тешким телесним повредама (које су нама установљене, практично сам сам себе тукао), другар се водио као оштећени јер је имао најтеже повреде опасне по живот, а црнци су депортовани назад и добили забрану уласка у Србију неко време... А да, умало да заборавим и да сам плаћао и адвоката и трошкове на крају суђења... Да сумирамо, мени отворена глава, 31 копча, другар 3 убодне ране на врату, понављам ВРАТУ, плус бројни подливи по телу и модрице, црнцима пар неприметних "огреботина" на телу, другар оштећен, ја окривљен (без и једној јединог доказа, и без ити једног сведока који је сведочио против мене), они САМО депортовани са забраном уласка у нашу земљу...!!! Најбитнија ствар јесте да се све то догађало наочиглед многобројних суграђана, немих посматрача који далеко било да помогну нашем човеку... И још битнија ствар је да се то догодило у центру Београда и да је суђење било у палати неправде!!! Значи, више ти се исплати да будеш странац у рођеној земљи... То је на жалост права слика Србије!!! Тако да драги моји, који одмах судите некоме без имало знања око неких детаља везано за неку ситуацију, боље немојте... Можда се сутра деси вама нешто слично... Да смо мало више сложнији можда би нам се догађале неке лепше ствари. Од мене велики поздрав за наше момке иза решетака на Закинтосу и њихове породице!!! Издржите браћо!!! Поздрав и за вас који лобирате да је све боље и да су сви бољи који су са запада осим нашег човека! 😉

  • Pravda DA

    22. novembar 2018 | 11:44

    Neka su oni nasa deca i jesu,ali ta deca su ubila necije dete! Pravda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA