Trampov bivši savetnik od ponedeljka u zatvoru: Iza rešetaka 14 dana zbog davanja lažnih izjava agentima FBI

Pokušao je da odloži, ali sudija je odbacio zahtev dan uoči izdržavanja kaznu

  • 0

Američki federalni sudija odbacio je danas poslednji pokušaj Džordža Papadopulosa, bivšeg spoljnopolitičkog savetnika predizbornog tima predsednika Donalda Trampa, da odloži predstojeću zatvorsku kaznu u trajanju od 14 dana.

Papadopulos će sutra početi da izdržava kaznu, prenosi AP.

Odluka sudije je objavljena samo dan uoči planiranog odlaganja početka izdržavanja Papadopulosove zatvorske kazne zbog davanja lažnih izjava agentima FBI koji istražuju o navodnim vezama između Trampovog predizbornog tima i Rusije, prenosi danas Politiko u američkom izdanju.

Američki sudija Rendi Mos navodi u odluci da Papadopulosovi pravni argumenti nisu dovoljni da bi opravdali odlaganje izdržavanja kazne koju je Mos izrekao u septembru.

Sudija je odbacio zahtev koji je bivši predsednikov pomoćnik podneo u iščekivanju razrešenja drugog slučaja koji bi, kako se Papadopulos nadao, mogao da dovede do poništenja presude protiv njega, objašnjava američka agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA