≫ 

Fotka jednog tinejdžera pokazuje svu strahotu zemljotresa na Aljasci: Škola prepolovljena na pola, asfalt se otvorio, put je nestao (FOTO) (VIDEO)

Potres je bio magnitude 7,2 stepeni

  • 11

Zemljotres magnitude 6,7 stepeni pogodio je danas Aljasku. Američki nacionalni servis navodi da je potres bio magnitude 7,2 stepena. Potres se dogodio u 8.29 časova, po lokalnom vremenu. Za sada nema izveštaja o žrtvama ni povređenima. Reporter agencije AP izvestio je da na nekim zgradama ima pukotina.

Zemljotres je zatresao predeo severno od Enkoridža, najvećeg grada na Aljasci, ali se potres osetio i u gradu, pa su ljudi izletali na ulice iz domova i kancelarija. Neki su sklonište potražili ispod svojih radnih stolova, piše Sputnik.

Upozorenje za cunami je povučeno, Foto: AP/Tanjug

Posle glavnog usledila je i serija manjih potresa. Jedan od jačih imao je magnitudu 5,7 stepeni. Zemljotres je počeo na dubini od 40,9 kilometara. U međuvremenu je povučeno upozorenje na cunami. Ali je guverner Aljaske izdao deklaraciju o katastrofi. Trenutno nema ni vode ni struje, a mnogi putni pravci su u prekidu.

Tinejdžer Džoš Bierma objavio je na Tviteru fotografiju kako izgleda lokalni put posle zemljotresa. Jedan automobil ostao je zarobljen nasred pukotine.

 

Na snimku se vidi vozač pored automobila i muškarac koji snima i govori mu da "bude pažljiv, jer ne znaju šta još može da se desi" i pita ga da li može da izađe na sigurno.

Bivša guvernerka Aljaske Sara Pejlin tvitovala je da je u zemljotresu oštećen i njen dom.

Razoreni putevi, Foto: AP/Tanjug

Jedan meštanin je naveo da u ovo doba godine na Aljasci ima samo oko šest sati dnevnog svetla i da su srećni jer se potres desio u svitanje, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA