Vođa ozloglašenog kulta imao seks sa devojčicom, pozivao na incest, a u kandže ove sekte upala je i unuka srpske princeze (FOTO) (VIDEO)

Sada ponovo izlazi pred sud kako bi se odlučilo da li će biti pušten na slobodu uz kauciju

  • 0

Kit Rejnijer, osnivač i vođa ozloglašenog seks kulta NXIVM, treba ponovo da se pojavi pred federalnim sudom, gde će sudija odlučiti o njegovoj drugoj ponudi za kauciju, prenosi Dejli Mejl.

On je dostavio sudu potrebne papire i nada se da će biti pušten uz kauciju, ali tužilaštvo ukazuje da se radi o čoveku koji je optužen za šokantne zločine.

Ovo uključuje da je Rejnijer propagirao incest, da je grupno silovanje žena prihvatljivo ako žena ima orgazam, kao i da je bio u seksualnoj vezi sa više maloletnih članica iz svog kulta.

Postoje navodi da je jednu ženu držao zatvorenu u sobi čak dve godine, nakon što je odbila da ima seks sa njim.

Državni organi se protive njegovom puštanju, pa su izdali i saopštenje.

- Optuženi predstavlja ozbiljnu opasnost po zajednicu. Sud je već utvrdio da se on tereti sa teška krivična dela, vođenja tajne organizacija gde su članovi tretirani kao robovi, gde su bili obeleženi njegovim inicijalima i bili su zaduženi da služe njemu i starijim članovima organizacije.

Poznato je da je iza njega duga istorija zloupotrebe žena i devojčica putem manipulacije i prinude. Vlada je obezbedila dokaze da je optuženi imao seks sa devojčicom od 15 godina, dok je on u to vreme imao 46 - stoji u ovom pismu.

Ističe se da ovaj čovek prestavlja rizik i zbog načina na koji je tretirao još jednu ženu iz svoje sekte.

- Tvrdnje optuženog da on ne predstavlja opasnost jer u ovom slučaju nije bilo nasilja, oružja, noževa i pištolja, ignorišu veoma stvarne i značajne posledice koje su kod žrtava nastupile zbog psihološkog, ekonomskog i seksualnog zlostavljanja - navodi se u pismu.

Optuženi trenutno boravi u Metropolitan pritvorskom centru i čeka se njegov izlazak na sud.

SEKTA NXIVM

Ova sekta je osnovana 1998. godine u Njujorku i smeštena je u okrugu Albani. Osnivač je Kit Rejnijer. Bivši članovi su ga prozvali kultom, iako je to prema zvaničnim podacima "samo uspešan program za podučavanje".

Ovaj kult sebe definiše pre kao organizaciju koja ljudima olakšava lični i profesionali razvoj. Tokom obuke, studenti se obraćaju osnivaču kao "Savršenom" sa velikim poštovanjem.

"Dejli mejl" piše da Nekseum nema sledbenike, već robove, koji su primorani da dnevno u organizam unose svega 500-800 kalorija dnevno, i to kako bi fizički dostigli "idealnu figuru" koju zahteva vođa kulta, pomenuti Rejnijer.

Godine 2017. Njujork Tajms je objavio da ova sekta ženske članice zove "robinjama". Svaka od njih navodno ima inicijale osnivača kulta na svom telu, a morale su i da se fotografišu gole.

Prema navodima stranih medija, ceremonija žigosanja izgleda jezivo i zastrašujuće. Tokom inicijacije sedne se na masažni sto, a onda sledi užasna rečenica pre samog čina žigosanja: "Gospodaru, molim te stavi žig na mene, biće mi čast".

Takođe kruže priče da sve članice kulta moraju da imaju seks sa osnivačem te sekte Rejnijerom. U javnost su izašle i brojne priče o smrtnim slučajevima. Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistva pod uticajem kulta, ili zbog nemogućnosti da iz njega izađu.

Krajem marta ove godine stigla je vest da je vođa sekte Kit Rejnijer uhapšen u Meksiku gde se i krio.

Akciju hapšenja sproveli su policija Meksika i agenti FBI, a Ranijer je optužen za trgovinu ljudima i podvođenje žena, koje je terao na seks, a potom im tela žigosao svojim inicijalima. Američki mediji prenose da mu neće biti ponuđeno pravo na kauciju.

INDIJA OKSENBERG

Ovoj ozloglašenoj sekti pripadala i unika princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg (26). Njena majka, glumica Katarina Oksenberg, učinila je sve da svoju ćerku izvuče iz ovog kulta i u javnosti je otvoreno govorila protiv ove grupe.

Indija bila oduševljena Ranijerovom sektom i na njegova grupna predavanja odvajala je svu ušteđevinu, a onda je njena majka shvatila da se njena ćerka čudno ponaša i da se sve više udaljava od nje.

Indija Oksemberg, unuka princeze Jelisavete Karađorđević Foto: Profimedia/Mega Agency

- Indija je bila u lošoj situaciji. Jednom prilikom mi je kazala kako neće jesti tri dana kako bi ispravila svoje loše ponašanje. Želim samo da spasem svoju ćerku - ispričala je Katarina Oksenberg i dodala da je ćerku pozvala na rođendan i tada shvatila da je u životnoj opasnosti.

Zaprepašćena majka tada je zamolila ćerku da napusti sektu, ona je odbila i tada prekinula svaki kontakt s njom. Nakon hapšenje vođe sekte, mediji su pisali da je Indija nestala. Čitava porodica se uključila u potragu za njom, a pronašli su je krajem aprila. Svi svetski mediji su u maju ove godine objavili njene prve fotografije nakon hapšenja vođe.

Paparaco fotografije koje su napravile strane medijske kuće pokazuju da se dvadesetšestogodišnja devojka zaposlila u jednom vegetarijanskom restoranu u Bruklinu.

(Telegraf.rs/N.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA