Grčki ministar odbrane: Postoje crvene linije preko kojih ne mogu da pređem, a jedna od njih je predaja termina "Makedonija"

Ako se izglasa Sporazum iz Prespe u bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji daću ostavku, poručio Kamenos

  • 1

Koalicioni partner u grčkoj vladi i ministar odbrane Grčke, Panos Kamenos, je najavio da će podneti ostavu nakon što se u makedonskom Sobranju završe procedure o ratifikaciji Prespanskog sporazuma, prenosi MIA.

- Ako se izglasa Sporazum iz Prespe u bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji daću ostavku na mesto ministra nacionalne odbrane, preuzimajući celu težinu odgovornosti za to - rekao je Kamenos.

On je naveo da neće čekati da Sporazum iz Prespe stigne u grčki parlament.

- Kontinuirane iredentističke i provokativne izjave kod našeg severnog suseda potvrduju ono što smo pričali da to ne može da se pokrije prevezom jednog sporazuma - rekao je Kamenos i ponovio je svoju poziciju da neće prihvatiti nikakav dogovor koji sadrži termin Makedonija.

On je dodao da postoje crvene linije koje on ne može preći i da ne sme sebi da dopusti da ostane ministar za nacionalnu odbrane, prihvatajući predaja termina „Makedonija“.

- Mi ne želimo rat, ali želimo da razumeju da sa jednom propagandom koja je započeta u vremenu Musolinija i Tita, ne mogu da ospore istoriju grčke Makedonije - zaključio je Kamenos.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    13. decembar 2018 | 17:47

    Braca Grci su naucili lekciju , mi jos nismo. Siptari ce posle svojatati sever Grcke kao celu Makedoniju. Imam predlog za bracu Grke. Neka se Makedonija od sada zove ALBADONIJA to nije tako daleko od istine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA