≫ 

Tramp od ovoga neće moći da se odbrani: Rusija i Kina u tajnosti spremaju neuništiva, supersonična oružja koja će mu pomrsiti konce

Ove tvrdnje izneli su Amerikanci sami

  • 7

Nema protivmera ili efikasne odbrane od nove generacije supersoničkih oružja koje razvijaju i Rusija, i Kina, prenosi se u izveštaju američkog kabineta odgovornosti (GAO), piše Sputnjik.

- Kina i Rusija žele hipersonična oružja zbog njihove brzine, visine koju mogu da postignu i više mogućnosti za manevar. Takvi, oni mogu da nadmaše većinu sistema  protivvazdušne odbrane i da poboljšaju mogućnosti za konvencionalne i nuklearne napade. Ne postoje odgovarajuće protivmere - piše u izveštaju koji je objavljen u četvrtak.

U njemu se takođe navodi da i Rusija, i Kina razvijaju anti-satelitska oružja koja će ugroziti američke svemirske operacije. Peking navodno želi da to postigne koristeću nova sajber i elektronska sredstva.

Izveštaj je identifikovao 26 dugoročnih, ali hitnih pretnji za SAD u oblastima razvitka militarnih sredstava, dualnih tehnologija i demografskih promenta.

VIDEO: Rusi u sred noći lansirali novi špijunski satelit

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA